Rosemary’s Baby

rosemaryrosemary2Had ik toch maar in al mijn boeken geschreven wanneer ik ze kocht. Ik wist nog wel dat ik Rosemary's Baby al heel lang had, maar al gekocht (voor f3,50) toen ik 15 was? Wat was ik ervan onder de indruk, dat onderkoelde occulte, die dreiging, en het einde! kissEen boek dat slecht afliep! Hele bijzondere leeservaringen, die boeken van Ira Levin. A Kiss before dying kon ik om de zoveel jaar opnieuw lezen, omdat ik steeds weer vergat wie nu ook weer precies de schurk was. Ook de Stepford Wives en This Perfect Day waren mooi, maar maakten toch net iets minder indruk op mij. Leunden qua thematiek toch een beetje te veel op Orwell en Huxley, al die boeken die in je jeugd zo'n openbaring zijn omdat je ze voor het eerst meemaakt.
Dus ja, deze mogen blijven omdat ze me als lezer en als schrijver gevormd hebben. En omdat ik nog weet wie ik was toen ik ze voor het eerst las.

Dit bericht is geplaatst in autobiobibliografie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.