geluk + genot =

alpenGelukkig zijn en genieten zijn voor mij verschillende dingen. Ze vallen soms toevallig samen, maar lang niet altijd. Als ik geniet van citroensorbetijs, ben ik niet per se gelukkig (al voel ik de morele verplichting om dat wel te zijn. Arme kindertjes and all that). Ik besef regelmatig rationeel hoe gelukkig ik ben, terwijl ik me toch ongelukkig voel.
Het dichtst bij geluk + genieten komt wat mij betreft reizen, in een bus of trein, of als passagier in de auto, door een schitterend landschap. Datzelfde gevoel kan een bouwwerk soms bieden, of een kunstwerk. Zelfs een boek waarvan de taal me mee omhoog neemt, een muziekstuk dat me doet zweven … maar vooral toch het reizen. Dat ik één groot open oog ben waardoor schoonheid naar binnen stroomt.

geschreven voor dag 10 van het 30dayjournalproject

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.