cynisch

jews and arabsOp 21 juli schrijft ABC news dat de campagne #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies op social media "less than a week ago" gelanceerd is door twee studenten, Abraham Gutman en Dania Darwish, van het Hunter College in New York.
Ook de Volkskrant bericht over de actie.
Ik vond ze hartverheffend, de foto's die van deze hashtag vergezeld gingen, en retweette ze met het gevoel in elk geval nog iets positiefs bij te dragen aan deze boze wereld.
Tot ik bij de Nieuws BV op radio 1 vandaag Ginny Mooy hoorde zeggen dat ook deze sympathieke actie gewoon ordinaire propaganda is, in werking gezet door Hamas, om Israel in een kwader daglicht te plaatsen.
Ik weet niet of dat waar is. De hashtag verschijnt op twitter op 12 juli, en is inderdaad van de hand van Abraham Gutman.
En The Huffington Post heeft de initiatiefnemers geïnterviewd (vanaf 18:58 tot 25:06).
Vooropgezet: ik matig me geen oordeel aan over het conflict in Gaza. Net zomin als ik een mening heb over het neerschieten van het vliegtuig.
Maar dit raakte me harder dan al het nieuws van de afgelopen dagen.
Wat er eerst en vooral gesneuveld is, is de waarheid. Is het vertrouwen. Is het geloof in welke goedheid dan ook. Op twitter maakte iemand zich kwaad op mensen die cynisch waren, want dat 'paste' toch niet in deze tijden.
Maar ik vraag me af: waar haalt men in deze tijden de kracht vandaan om níet cynisch te zijn?

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest. Bookmark de permalink.

4 Reacties op cynisch

  1. Adriaan Hendriks schreef:

    Het is geen schande om mensen te vertrouwen.

  2. Sagita Vogelaar schreef:

    Ach ik wilde het ook zo graag geloven!!! Een publiciteitstunt dus. Maar dat betekent wel dat ze over de kennis beschikken dat dit mogelijk kan zijn?

  3. Hella schreef:

    Ja, het schijnt dat ze juist heel veel investeren in het bespelen van de media. Complete "guidelines".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *