we don’t need no education

6 schoolOch wat is hij braaf, die Jantje. Tegenwoordig vinden we hem een geïndoctrineerde slijmjurk in plaats van een voorbeeldig kind. De opvoeding van tegenwoordig is gericht op zelf nadenken, zelf beslissingen nemen. Toch?
Alleen is zelf nadenken niet zo makkelijk als je geen kennis hebt. En is zelf nadenken nog zelf nadenken als je de godganse dag gebombardeerd wordt met dingen die je moet vinden om een deugdzaam lid van de participatiesamenleving te zijn?
Ik vind dat moeilijk. We don't need no education zal je mij niet horen zeggen. Maar wat wou ik graag zelf de leerstof samenstellen. Veel algemene ontwikkeling, veel aandacht voor kunst en psychologie, veel aandacht voor logisch nadenken en redeneren, voor creativiteit en de wijsheid van het lichaam. In plaats van gestimuleerd te worden om alleen maar die dingen te leren waar je een productief lid van de samenleving mee wordt. Ten eerste is zulke kennis al verouderd voor je van school af komt, en ten tweede: wat is er zo goed aan deze samenleving dat we ons eraan zouden willen conformeren?
Hey, teacher! Leave those kids alone!

39 Pink Floyd – Another Brick in the Wall

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

2 Reacties op we don’t need no education

 1. Ferrara schreef:

  Ik zie dat je mijn bijdrage al hebt gelezen. Was er een keer vroeg bij vandaag. ;0)
  Jantje dus...wat kun je verschillend tegen dat ventje en zijn(voorbeeldig)opvoedende vader aankijken en wat levert dat verschillende stukjes op.

  Father and Friend nr: 345 in 2012

  http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

 2. Adriaan Hendriks schreef:

  Vloeken in de Rutte-kerk. Het kan niet vaak en luid genoeg gedaan worden. Hallelujah, zuster. En ben jij dat daar op de foto helemaal rechts? Het swingt de pan uit.

  Mijn bijdrage: http://adriaanhendriks.wordpress.com/2013/12/06/t-scheen-dat-jantje-wou-gaan-plukken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *