oud en onwijs

28 staartgevoelOp welke leeftijd zeg je zulke dingen, als je voor de spiegel staat? Dat van die rimpels en die krullen, wanneer ga je dat opmerken? Ik herinner me een jongen uit de zesde, die tegen mij zei: Hella, je hebt een onderkin! Dat is dus sinds mijn twaalfde niet meer goedgekomen.
Dat van die hond, die poezen en de keutels van de geit klinkt nogal Pippi Langkouzig, in elk geval als van een jonger kind dan zij die zegt dat ze een vrij beroemde man wil. Die wil ik trouwens ook en kijk hoe oud ik ben, ik zag Gerard LeNorman voorbijkomen en vond hem schattig.
Ik dacht altijd dat ik mild en wijs glimlachend op een bankje in de avondzon zou zitten, samen, dacht ik, en dat dan alles toch nog goed gekomen was.
Nu weet ik dat je oud alleen maar meer jezelf wordt, teruggedroogd tot de essentie. En met een kat op je bureau.

177 Neil Young - Old Man

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

2 Reacties op oud en onwijs

  1. Ferrara schreef:

    Voor mij is het op latere leeftijd wat anders gelopen. Moest er wel mijn kat voor achterlaten. Mijn moeder heeft nog jaren plezier van haar gehad. Dat bankje in de avondzon is wel erg romantisch.

    Gelukkig kan ik Bette Middler toch nog kwijt.nr: 1445 "The wind beneath my wings"
    Hoewel, zonder echtgenoot kom ik nog goed van de grond...zelfstandigheid lever je niet zo maar in!

    http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *