het schrijverke

8 witte bloempjesDag krinklend winklend waterding, wat klink je poëtisch als een gorgelend beekje, wat muzikaal ben je, wat passen je woorden mooi bij de natuur die je omringt, en wat zou ik een liedje willen kennen dat ook zo druppelt en vlindert.
De meeste liedjes willen zo erg iets vertellen, iets meedelen, iets bewijzen, zo weinig liedjes weten in muziek te schilderen wat de woorden bedoelen. En zo kom ik dan toch uit bij morning has broken, omdat het dezelfde natuur bezingt en de dankbaarheid jegens de maker van al dat moois.
En dat doet me dan ook weer denken aan You Are the New Day. Maar dat staat niet in de top2000.

291 Cat Stevens – Morning has Broken

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

1 Reactie op het schrijverke

  1. Ferrara schreef:

    Toen ik na lezen van het schrijverke alvast op zoek ging in de lijst stopte ik ook even bij deze. Maar zoals dat wel vaker gaat met schrijven, kwam ik in een heel andere hoek uit en maakte een daarbij passende keuze.

    Willie Nelson nr: 723 in 2012
    "Always on my mind"

    http://ferrara-victoriene.blogspot.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *