Van welk boek heb je ooit gezegd dat je het gelezen had, terwijl dat niet zo was?

grote blufboekIk weet zeker dat ik me daar nooit aan heb bezondigd. Ik kan me geen situatie voorstellen waarin ik zou liegen over zoiets. Alle boeken gelezen willen hebben is net zoiets als alle mensen willen kennen. Onmogelijk.
Ik herinner me wel een boek – soort bluffen voor dummies – waarin precies stond wat je moest zeggen om onmiskenbaar de indruk te maken dat je ongeacht wélk meesterwerk dan ook wel had gelezen.
Ga ik daar de rest van de dag over lopen piekeren, fijn hoor. Ik weet zeker dat het niet dit was: "Hoe te praten over boeken die je niet hebt gelezen" want het was toen ik nog op die biep werkte, dus voor 1990. Ik lees trouwens dat de schrijver van dat werk aanraadt om zeker niet alles te willen lezen, want dat verlamt je eigen schrijflust. Hier staat over dat boek nog een prachtig artikel.
En zo vind ik het al googelend toch nog: Het Grote Blufboek van Paul Jacobs, uit 1981. Kan iemand het hoofdstuk literatuur even inscannen en online zetten? Kunnen wij voortaan gewoon lezen wat we lekker vinden.

dit in antwoord op vraag 27 van 50books

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Van welk boek heb je ooit gezegd dat je het gelezen had, terwijl dat niet zo was?

  1. Hella schreef:

    en kijk hierbij ook dit! http://youtu.be/0Q2hi_l6wgY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *