zomerdagboek

zomerbalkonIk zit in de zon op balkon, goddelijk warm met een fris briesje, en er komt vanalles voorbij. Ik zit hier in m'n Tresoar Frieslandzwembroek en een hempje, sommigen hebben de winterjas nog aan omdat de wind gister zo scherp was, twee jongemannen roepen "Ik hoor je nog!" "Cool!" en bij het kaleboomstamkunstwerk delibereren drie mannen over iets aan de voet ervan. Stemmen klinken luid op hier tussen de flats.
Links rijst de Gasunie op als een berg, verder zijn er veel bomen rondom. Het is stadslevendig met fietsers en auto's en brievenbusmensen met een hondje, de blote zonnebader is alweer weggeduwd door de schaduw op de stoep bij zijn portiek.
Vogels en klikklakhakjes, uitschoolhaalkindjes in luxe koetsjes achter fietsen, een dhl-koerier als buitenaardse wielrenner met belangrijke boodschappen als een schild op zijn rug en in een gele schatkist voor zijn fiets, een hond blaft echoënd, ik geniet en ben zó blij dat ik geen tuingezwoeg hoef te verrichten, dat ik zonder schuldgevoel of maaimoetens gewoon mag zitten kijken hier, sorry hoor klantjes! Deze zzp-er heeft zomervakantie vandaag.

Dit bericht is geplaatst in autobio. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *