droomland

romanian_revolution_tourWat hebben wij toch een visionaire regering. Ze gooien even negen kilometer boeken in de vuilnisbak omdat deze geen inkomsten genereren. Nee, zeg nou zelf, je gaat toch geen bibliotheek openhouden zodat mensen daar een beetje gratis en voor nix onderzoek kunnen doen en boekies kunnen lezen?
Ik voorzie een geheel nieuw vat met bezuinigingen! Er is natuurlijk geen enkele bibliotheek die inkomsten genereert: sluiten die handel, nog wat oudpapierinkomsten genenereren, klaar!
Ik staar even uit het raam bij deze overdenking, en zie daar een geheel onnutte groenstrook. Genereert geen inkomsten, kost wel gemeentemaaiers. Plaveien die zooi! Parkeerplaatsen genereren inkomsten!
En scholen? Zo'n meester of juf, genereert die eigenlijk inkomsten? Dacht het niet. Maar die kinderen kan je niet los laten rondlopen, en je moet ze wel leren om in de toekomst inkomsten te genereren. En dan met een fatsoenlijke baan in de autobranche of de IT, niet zoiets vaags als bibliothecaris. Ha, dan kunnen de bibliotheekacademies ook mooi allemaal dicht.
En ouwe mensjes. Van rijke ouwe mensjes kan je nog wat plukken, maar armoedzaaiers? Kosten ook alleen maar geld. Net als die stokouwe kerken die na duizend jaar nog steeds niet omvallen, wat móet je ermee.
Er is zovéél waar maar geld aan verspild wordt. Eigenlijk was die Ceaușescu nog geeneens zo'n gekke man. Ja, zo'n enorm paleis voor jezelf is natuurlijk een beetje over de top, dat heb je met die allochtonen. Maar verder? Puik plan. Het land platbulldozeren en asfalteren, woonkazernes erop, fabrieken, en klaar ben je.
Mijn droom voor ons land!

afbeelding
hier nog meer boosheid

Dit bericht is geplaatst in tijdgeest. Bookmark de permalink.

1 Reactie op droomland

  1. Sagita Vogelaar schreef:

    Ja wat erg! Gewoon niet te geloven. Boeken maken geen herrie en vragen weinig aandacht, dus wat is er moeilijk aan om ze voor volgende generaties te bewaren? We leven echt in een stomme zeer materialistische samenleving waar maar één ding telt: GELD!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *