uren lezen

Hoeveel uur ik gemiddeld per week lees? Het hangt ervan af wat je meetelt. Alleen romans? Dan een uur of tien, elf. Ook non-fictie erbij? Dan een uur of veertien, vijftien. Krant erbij geteld, en tijdschriften? Dan een uur of twintig.
Maar ik lees ook voor mijn werkVerhalen van cursisten, boeken in wording, mails over schrijfproblemen, materiaal voor workshops en cursussen (hoewel dat deels ook in de categorie non-fictie zit). Tel er maar rustig vijfentwintig uur bij.
Dan nog andermans blogs, mijn timeline op twitter en op facebook, en ik kom in totaal wel op vijftig uur per week.
Maar het echte, het heerlijke? Anderhalf uur per dag, 's avonds in bed. Zie hiervoor ook Waar Lees je Het Liefst.
En kijk bij Petepel voor meer antwoorden op deze vraag, en voor tips om meer leeskilometers per dag te maken.

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op uren lezen

 1. Heldinne schreef:

  en weet een van mijn lezers ook een leuke leesclub in Groningen?

 2. ruudketelaar schreef:

  Jeuh, wat veul! En wat heerlijk! En divers!

 3. Ferrara schreef:

  Bezig Bijtje...

 4. Novelle schreef:

  ja jij leest veel dat wist ik al wel.

 5. Hilde schreef:

  lezen is tijdverslindend maar oooh zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *