schrijfveerflitsverhaal

uitvinding

Wie niet sterk is moet slim zijn, en zijn verhaal dan maar met een cliché beginnen. Hoe ga ik anders die prijs winnen, ik baal ervan, op school altijd de beste opstellen en in het echte leven nooit een verhalenwedstrijd gewonnen.
Nu moet je een verhaal schrijven dat zich afspeelt in een monumentaal gebouw in de stad. Ik heb één verhaal waar ik dol op ben. Zelf geschreven, twee jaar geleden denk ik. Kreeg een eervolle vermelding. Voor een thrillerwedstrijd was dat, er wordt iemand vermoord langs de snelweg.
Maar nu mijn uitvinding. Op het archief werkt een mens zich niet uit de naad, en er staan de prachtigste computers. Geen haan die ernaar kraait als Pieter op de namiddag een document opent en daar wat in gaat zitten verbeteren. Kan net zo goed de nieuwsbrief zijn, of een artikel voor het sufferdje.
Nu heb ik een programmaatje gemaakt met behulp van ons stamboomprogramma, dat in staat is om van ieder verhaal een ander verhaal te maken. Verandert de namen, verandert de hijs in zijs en de hems in haars, zoekt voor elk werkwoord een ander werkwoord, en voor elke plaatsaanduiding een andere plaats. Ik heb al negen varianten die ik vanaf negen verschillende IP-adressen ga opsturen.
Vermoord in het tankstation wordt Vergeten in de molen wordt Veredeld in het gemeentehuis wordt Verbeterd in de watertoren. Zelf geef ik Verstoord in het stadsarchief een grote kans. Die begint met "wie niet precies is, moet schimmig zijn." Je zit er meteen in.

Dit bericht is geplaatst in schrijfveerflitsverhaal. Bookmark de permalink.

2 Reacties op schrijfveerflitsverhaal

  1. Ferrara schreef:

    Dit flitsverhaal vraagt om meer, hoe gaat dat aflopen met al die omgebouwde verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *