Waar lees je het liefst?

Zo luidt opdracht 3 van Petepel, in de serie #50books. Ik moet eerlijk toegeven dat ik lees op de plee. Bij voorkeur tijdschriften maar ook soms boeken. Ik lees voor het werk op mijn werkkamer, duh, maar lezen voor het plezier en genot? Uitsluitend in bed. Tenzij het hoogzomer is en ik het genotslezen kan koppelen aan een nuttig zonnebad.
Ik weet niet wat voor innerlijke remmingen mij het lezen in de woonkamer verbieden. Vroeger thuis deed ik het wel, deden we het alledrie, paps, mams en ik. Het lijkt wel of ik het mezelf ben gaan verbieden toen ik geen betaald werk buitenshuis meer deed. De hele dag moest duidelijk zijn dat ik Nuttig Bezig was. En ook nu, zoveel ouder en wijzer en alleen thuis met Pjotr, zit ik eigenlijk nooit op de bank met een boek. Tenzij het vakliteratuur is en ik bezig ben met cursusmateriaal.
Dus vroeg naar bed en het feest kan eindelijk beginnen. Op de foto, die kort na de verhuizing gemaakt is, liggen er maar twee boeken op mijn bed (en een e-reader onder het rekje). Meestal ligt het er bezaaid en geregeld schrik ik 's nachts wakker als er een op de grond glijdt. Boeken over diverse onderwerpen noem ik mijn inspiratieboeken. Daar word ik wijzer van. Die lees ik eerst, een half uurtje of hoe lang ik me kan concentreren. En dan de roman waarin ik bezig ben. Op dit moment is het Caleb's Crossing. Ik lees het ademloos van bewondering. Het licht gaat elke avond te laat uit.

Dit bericht is geplaatst in lezen met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Waar lees je het liefst?

  1. Novelle schreef:

    Ik kan helaas niet lezen in bed hoe dan kan het is me raadsel.Glimlach Ik ga naar bed als ik moe ben bedenk ik me nu.

  2. Ferrara schreef:

    Als een boek me te pakken heeft kan ik overal lezen. Dan gaat het zelfs mee naar de WC en daar zit ik dan langer dan nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *