Over huizen

Het hoeveelste huis bewoon ik nu? Even tellen: Leeuwarden 1, 2, Heerenveen 3, Groningen 4, Delft 5, 6, Oman 7, 8, Aberdeen 9, Houston 10, 11, Leeuwarden 12, Groningen 13. Als dat maar goedkomt!
Er zijn veel liedjes over huizen. Our House is mij het dierbaarst. Ondanks alles kan ik daar niet cynisch bij worden. Dat is toch waar je altijd weer op hoopt en naar streeft, bij ieder nieuw huis dat je betrekt: poezen in de tuin, vuur in de haard, bloemen in de vaas.
Ik droom nog altijd van vroegere huizen. Dan komen we er terug (dat vanzelfsprekende 'wij' waar ik maar geen eind aan kan dromen), en we kunnen er zo weer in. Het benedenhuisje aan de Delftse gracht, de flat in Oman, het paleisje in Houston.
Als dromen van een huis dromen van jezelf betekent, wat moet ik er dan van denken? Dat al die voorgaande ikken nog even bewoonbaar zijn als mijn huidige ik? Ik weet dat dat niet waar is. Misschien is het een aansporing om het waar te maken. Om alles te incorporeren, zelfs het 'wij' dat al zo lang in rook is opgegaan.
De poes is niet in de tuin, maar hier naast me, naast zijn papyrusplant, in a very very very fine house. Mijn huis is mij wel degelijk een anker. Vooral als andere ankers gelicht worden.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder! Kriebels & Krabbels Ferrara Veertje Vederlicht Hilde Ludieke Meibloempje Dominga Blazer

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Over huizen

 1. Our house.... blijft een vreselijk mooi liedje. Ik heb gekozen voor Home van Simply Red - nr 937.

 2. Ferrara schreef:

  "Chris is thuis."
  485 Daniel Lohues Prachtig Mooie Dag.

  Mooie uitwerking van al je huizen.
  Je hebt meteen mijn vraag beantwoord. Hoe bevalt je nieuwe plek?

 3. Novelle schreef:

  graag gelezen
  ik woon al bijna 35 jaar in ons huis
  hoe verschillend toch.

 4. Hilde schreef:

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 5. Hilde schreef:

  ik koos voor hetzelfde lied! moest ik niet lang over nadenken, één van mijn lievelingsnummers!

 6. Meibloempje schreef:

  Waar in Groningen zit je ergens? En organiseer je daar ook wel eens iets (schrijfachtigs)? Mijn gansche familie woont er. Ik ben vaker in Groningen dan in Leeuwarden!

 7. Dominga Blazer schreef:

  Huizen zij een belangrijk thema, voor jou en nu ook voor mij... Kon het dus toch niet laten: http://sundayjacket-devolgendefase.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *