Over kleding

Kleren zijn je harnas en je kluister, zegt de profeet, maar dat zei hij misschien op een plaats en tijd waar dat ook zo was, toen het hier ook nog zo was met de verplichte hoed om aan te geven tot welke stand je behoorde. Wij mogen nu toch dragen wat we willen, niet zozeer om kou of schaamte maar om onszelf er blijer mee te maken.
Voor mij is dat al sinds jaren (eeuwen?) mijn goeie ouwe spijkerbroek, en terstond speelt i put my blue jeans on door mijn hoofd. Nergens in de top2000, niet één liedje over de spijkerbroek!
Uitlopende pijpen, strak ingenaaide pijpen (dit was 30 jaar voor de skinny) met beenwarmers erover, een keurige met een keurige bloes, een stoer werkmannenmodel voor in de woestijn, dunne voor de zomer, stevige voor de winter, en nu - om aan te tonen dat ik me nergens voor schaam, meneer Gibran - dat heerlijke model dat nydj heet.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Ludieke Ferrara Kriebels & Krabbels Veertje Vederlicht Meibloempje

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Over kleding

  1. Ik heb nummer 1580 toegevoegd aan de lijst: Vogue van Madonna

  2. Novelle schreef:

    leuk om te lezen maar het lied vind ik matig.

  3. Meibloempje schreef:

    @ Veertje: Mooi verhaal van jou! Maar ik kan die stomme bewijs-dat-je-geen-robot-bent-tekst niet lezen, dus ik zeg het maar even hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *