Over goed en kwaad


Als ik dit plaats, is de wereld niet vergaan, ondanks een overmaat aan kwaad, of zou toch het goede overheersen behalve in de media die dwaas genoeg meer geld verdienen naarmate ze meer kwaads berichten? Het kwaad bestaat, zoveel is duidelijk. Dat ik het herken zegt niet dat ik me onder het goede schaar, het zegt dat ik wakker ben waar ik veel liever was blijven slapen.
Maar dat rolt zo uit m'n vingers het toetsenbord op terwijl ik al tijdens het typen denk: niet waar. Open ogen zijn altijd beter. Niet fijner, niet makkelijker, maar wel beter. Het oog in de rots. De waarheid weten en erkennen.
Er is niets mis met kaarslicht, eventjes. Maar dan weer de TL-buis aan, of het gordijn wegtrekken voor het helle zonlicht.
En het liedje waar mijn reptielenbrein mee komt, van ver vóór goed en kwaad? David McWilliams - Can I Get There By Candlelight. De goeie ouwe Jan van Veen Candlelight. Die gewoon nog bestáát! De wakkere en de slapende bestaan dus gewoon naast elkaar. Alles bestaat tegelijkertijd, goed én kwaad.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Ferrara Ludieke Veertje Vederlicht Kriebels & Krabbels Kriebels & Krabbels

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Over goed en kwaad

 1. Ferrara schreef:

  Nummer 911 Nick en Simon "Kijk Omhoog"
  Ik ben geen fan van die treinreizigers uit Volendam, maar voor het verhaal kwam ik toch bij ze uit. Morgen sluit ik de Chriscyclus af.
  Verrassing van de dag, Jan van Veen bestaat nog.

 2. Klaasje Wouters schreef:

  Als iedereen zijn eigen kracht herpakt en daarmee patronen doorbreekt kun je zonder haat naast elkaar bestaan. Dag Hella, een warme groet voor een mooi 2013.

 3. adriaanhendriks schreef:

  Ah! David McWilliams, ook zo mooi: het raadselachtig klinkende "The days of Pearly Spencer" http://www.youtube.com/watch?v=w2j-UmWaYlw Dank voor deze reminder!

 4. Hilde schreef:

  ik wens je een gezellige kerst, veel feestpret en een goede aanloop naar 2013!!!
  groetjes, Hilde

 5. Vandaag nummer 956 Always look on the bright side of life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *