Over de tijd


Wat een fijn onderwerp als je jarig bent en de wereld ook nog eens vergaat! Waarmee ik mezelf acuut transporteer naar 1967, het jaar waarin meester Hofstra aan de klas boven ons vertelde dat de wereld in 1968 zou vergaan. "Het negentienachtenzestigding" noemden we het onder elkaar, the thing that could not be named. Ik weet niet meer waardoor de wereld vergaan zou, was er een komeet naar ons onderweg? Wikipedia noemt Lou de Palingboer.
Het einde der tijden, ik kan me er niet meer over opwinden, ik vind het hooguit zonde van al het moois dat de mensheid in de loop der eeuwen heeft gemaakt. Ik ben blij als ik een tijdje de tijd kwijt ben geweest, als ik in flow ben geweest, schrijvend of fotosjoppend of collage-end. Ik ben blij met alle dagen waarop ik mijn horloge niet omhoef. Tegelijk vind ik mij knap als ik 's nachts wakker word en bijna precies kan inschatten hoe laat het is. Ik houd van zwemmen in een zee van tijd tot ik er doelloos in ronddobber en verlang naar de boeien van de klok.
Ik ben nog bij de tijd. Mijn gedachten gaan uit naar hen die uit de tijd zijn, of op de rand balanceren.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Adriaan Hendriks Ludieke Veertje Vederlicht Kriebels & Krabbels Hilde

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Over de tijd

 1. Papagoose schreef:

  Mooie woorden en gefeliciteerd (?)

 2. adriaanhendriks schreef:

  Gefeliciteerd, wat leuk dat het vandaag voor jou dubbel feest is!

 3. Sagita schreef:

  Je net ook al gefeliciteerd op FB en in de herberg van je taart gesmuld! Nog een keertje over de tijd heen! Enne.... hoe laat vergaat de wereld precies? Kan ik er rekening mee houden!

 4. Papagoose schreef:

  Om 12 minuten over 12 is zojuist de wereld, zoals wij die kennen, vergaan en zijn we een nieuw tijdperk binnengegaan.

 5. Ferrara schreef:

  Hier nog maar een keer mijn felicitaties.
  Mooi verhandeling over hoe jij je tijd gebruikt.
  Ik kan me wel vinden in die flow...

 6. ludieke schreef:

  Gefeliciteerd Helga, wat een mooie dag om te verjaren (-;

 7. Hilde schreef:

  van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! als je het niet té bont maakt vandaag, dan beleven we het einde der tijden nog niet 😉 !

 8. Van harte gefeliciteerd, Hella. Weer een jaar erbij. Zou je de tijd niet stil willen zetten? Zodat je meer kunt doen in minder tijd...

  Ik koos 616 Time In A Bottle van Jim Croce ter illustratie van mijn blog van vandaag.

 9. Van harte Hella!

  Mijn bijdrage vandaag Enya met Only Time op nummer 710 van de lijst.

 10. Anonymous schreef:

  Hi Hella,

  Wie schrijft die blijft, van harte dat je na het verjaren op de dag des oordeels nog in de tijd bent meid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *