Over godsdienst


Over het gebed kon ik vanuit mijn hart iets schrijven. Over godsdienst vertelt mijn lichaam me van geleden kwetsuren en licht ontvlambare woede. Want wat wordt er een kwaad bedreven onder de noemer godsdienst. Mensen uitgesloten en veroordeeld, kunst kapotgehakt, oorlogen gevoerd. Als dat godsdienst is, wil ik er niets mee te maken hebben.
Zodra iemand de waarheid zegt te kennen, weet ik dat hij fout zit. Het geloof heet niet voor niets Geloof. Anders had het wel ZekerWeten geheten. Als je anderen moet vertrappen om jouw god te verdedigen, wat een miserabel godje is dat dan!
Onderzoek alles en behoud het goede. Doe wel en zie niet om. En doe niets uit naam van een opperwezen dat geen mens van aangezicht tot aangezicht gezien heeft. Gevoeld, misschien, eventjes. Een hand die draagt. Laat de kunstenaars de schoonheid van hun visioen verbeelden, maar geloof in godsnaam nooit een mens die beweert namens god te spreken.
Here endeth the lesson!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Veertje Vederlicht Adriaan Hendriks

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Over godsdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *