Over genot


Ik geniet van wat zacht voelt aan mijn handen, ik geniet van wat zoet proeft op mijn tong, ik geniet van wat als muziek in mijn oren klinkt, ik geniet van de schoonheid die ik met alle zintuigen ervaar, er is lichamelijk genot, er is intellectueel genot, er is emotioneel genot zoals - altijd raak - huilen om The Sound of Music.
Ik prijs me gelukkig dat ik van zoveel dingen genieten kan, dat ik niet in een maatschappij woon die mij mijn genot ontzegt. Dat ik inmiddels genoeg eigenwaarde heb om mij ook mijzelf geen genot meer te ontzeggen. Sissi én Visconti, Saris én Stoner, Sound of Music én Stabat Mater, Timothy Dalton én Johhny Depp, Rome én Groningen, alles en alles.
En ik denk aan hoe Samba Pa Ti luid opklonk in de binnenplaats van een Romeins hotel, heel lang geleden.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Veertje Vederlicht Ferrara Adriaan Hendriks Hilde

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Over genot

 1. Na een omzwerving langs allerlei Top2000-songs is het 672 Top of the World van The Carpenters geworden.

 2. Ferrara schreef:

  Nummer 90 "Don't stop me now" Queen
  En dan vooral de zin "Having a good time"

  Het is eindelijk gelukt de dames op papier te krijgen.

  Sissi, plakboeken vol gehad van Romy Schneider. In een puberbui alles op de brandstapel gegooid. Spijt van...

 3. Hilde schreef:

  The Sound of Music, mijn lievelingsfilm!!! zowel de muziek als het verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *