over de wind

Hoe verschillend is de wind in verschillende landen, wat kon de wind in Schotland vermoeiend ononophoudelijk suizen in je hoofd. Heel anders dan de bolderende Nederlandse wind. En de onzichtbare wind in de woestijn! Nergens kon je aan zien dat het waaide - hele stukken woestijn zijn platte grindvlaktes, niet van die zandduinen waarvan de kruinen als engelenhaar verwaaien - en als je dan uit de auto stapte hoorde je het venijnig schuren van de wind over wereld.
Wat kan de wind een aanwezigheid zijn, een grote reus om aan het Scheveningse strand tegenaan te leunen, een briesje als een zacht strelende hand over je bezwete huid, een vijand om tegenop te tornen op de fiets.
Wij Deltawerkkinderen hoeven niet meer bang te zijn voor de storm, wij autorijmensen hoeven niet meer te wachten op een gunstige wind al had de oversteek met de ferry wel iets avontuurlijks met windkracht 8. Met zeebenen door de eetzaal wankelen, even aan dek en wat zoute sproeiers in je gezicht, en door je patrijspoortje naar die donkerwoelige baren staren … Wind en water, dat moet haast wel genetisch ingebakken zitten, het hoort bij hoe "de wereld" eruit ziet, liefst met hoge, welvarende wolken in een helder blauw.

1681 Harry Jekkers - Oh Oh Den Haag

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Veertje Vederlicht Ludieke Hilde

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

1 Reactie op over de wind

  1. Hilde schreef:

    mooie beschrijving van hoe je wind kan aanvoelen!
    groetjes, Hilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *