De zee

Ach, ik heb al geschreven over Break break break! en toch, dat droevige van zee, ik vind het heerlijk. Terwijl de zee ook zo luxe en verwennend kan zijn, en zo avontuurlijk en kleurrijk.
De mooiste huizen die ik ooit zag, stonden aan de Golf van Mexico, op vier poten, hoog boven de mogelijk wilde zee, een vierkant houten huis met een vierzijdig puntdak, ik stelde me voor dat het vier kamers had en houten vloeren en overal rondom de zee, de roepende vogels, de springende dolfijnen. 's Morgens veegde je het zand de deur uit, en klaar was je om de rest van de dag te pootjebaden in dat lauwe lauwe water, 's avonds ergens een visje te eten en verder dromen en schrijven en nooit stilstaan bij een hurricane.
Even daar rondlopen op google maps en ik herinner me dat ik vreselijk moest plassen en dat er nergens een winkel was, of beschutting, uiteindelijk in zo'n kokendheet plastic hokje gedoken dat zomaar ergens stond. Er was niets. Een Magical Mystery Tour, de herinnering.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Ludieke Ferrara Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De zee

 1. Ferrara schreef:

  149 De Vondeling van Ameland. Zo'n mooi nummer.
  Mijn laatste bijdrage.
  Net als jij wat fijne herinneringen opgehaald.
  Ik wil je op deze plek nog een keer bedanken voor alle inspiratie.

 2. 960 Terug naar de Kust - Maggie MacNeal. Ik beschreef een herinnering op Schiermonnikoog, Ferrara koos een lied over Ameland. Mooi.

 3. Hilde schreef:

  http://doorhetoogvan.blogspot.be/2012/12/de-zee.html en Terug naar de Kust, Maggie Mc Neal (1976), nummer 960 op de Top2000-lijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *