De profeet


Hoe profetisch was ik, eind vorig jaar? Ik sla het oude dagboek erop na, en zie hoe ik onder de indruk was van de notie "uit je verhaal stappen." En wat ben ik enorm uit mijn verhaal gestapt, dit jaar. Of gegooid. Of gewoon aan een nieuw hoofdstuk begonnen? Van mantelzorger werd ik wees. Van back home-ganger werd ik weer expat, al was het nieuwe land alleen maar de volgende provincie. Als ik iets heb geleerd dit jaar is het wel: zeg nooit nooit.
Ik zou nooit weer verhuizen! Voor altijd in Friesland blijven want dat was toch zo'n mooi verhaal na al die zwerftochten!
Ik liep aan het eind van het jaar weer aan tegen oneerlijkheid en profiteurschap. Dat blijkt een doorgaand verhaal: mensen te ver over mijn grenzen laten komen tot ze de uiterste grens bereikt hebben, en dan keihard moeten terugslaan van mezelf, en dan weer weken spenderen aan kalmeren, het herschikken van de puzzelstukjes tot het verhaal weer klopt.
Terwijl het enige waar ik me mee bezig zou moeten houden is: waaraan ontleen ik mijn bezieling? Want zodra ik doe waar ik van geniet, openen zich de mogelijkheden en vergezichten. Ik ben een wijze profeet maar ik luister zo slecht naar haar.

You're here today, no future fears,
This day will last a thousand years, if you want it to.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op De profeet

 1. Heldinne schreef:

  iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en het resulterende leesplezier!

 2. Hilde schreef:

  mooie laatse log van deze schrijfveer! Bedankt Hella!
  Ik heb mijn schrijfveer over 'De Zee' pas vandaag klaar, maar kon hem niet meer linken, dus heb ik hem hier maar gelinkt.
  Groetjes, Hilde

 3. Ferrara schreef:

  Ik ben een wijze profeet maar ik luister zo slecht naar haar. Mooi gezegd.
  Een profeet heeft ook zijn/haar valkuilen.

 4. Weer gelukt! 31 blogjes. 31 dagen achter elkaar. En nu is het klaar. Tot volgend jaar! http://veertjevederlicht.blogspot.nl/2012/12/de-profeet.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *