klusklungels

En nee hoor, klusmans is nog altijd niet klaar. Okee, ze waren zondag terecht weggestuurd door boze paleisbewoners, maar in feite hadden ze vóór het weekend al klaar moeten zijn. Verder ontdekte ik een bovenkastje dat als benedenkastje was gemonteerd - ja hoor, dat heb je zélf uitgezocht! - ontdekte ik vandaag dat de op duistere wijze onophangbare doeskoppen gewoon leden aan een verkeerdom geplaatste slang, en het onsluitbare wastafelkastje gewoon leed aan verkeerdom geplaatste deurtjes (ik was voor beide euvels maar eens bij de doehetzelfzaak gaan kijken wat er niet klopte), het rolgordijn maar half omhoog wilde wegens verbindingsstukje in kraaltjestouwtje, de klepdeuren van de keuken van blank glas voorzien zijn, wat helaas doorzichtig is zodat je klodders lijm ziet zitten, enzovoort enzoverder. Ik ben er zo klaar mee. Ja, ik wel.
Dan is er nog het hoofdstukje IKEA. Vorige week kocht ik mijn PAX garderobekasten. Pax betekent vrede, dan weet u dat even. Ik betaalde grof geld voor verzamelen, transporteren en monteren, en zou zo spoedig mogelijk worden gebeld voor een afspraak. Vrijdag had er nog niemand gebeld, terwijl het hele Pax-gebeuren in voorraad was. Ik bellen, en janee, natuurlijk zou ik vandaag nog gebeld worden. Of anders morgen. Op maandagmorgen werd mij verzekerd dat ik zéker zou worden gebeld vandaag. Op maandagavond zei de jongeman aan de telefoon dat hij kon zien dat ze met mijn order bezig waren, ik zou vast nog diezelfde avond gebeld worden.
Hedenmorgen werd mij verzekerd dat … en hedenmiddag werd mij beloofd dat … Nee maar écht, de monteur gaat u vanavond bellen! Hij hééft u ook al gebeld! (Alsof ik niet met de telefoon naar de pléé ga momenteel.) Mevrouw Kuipers, ja, dat wist hij wel! Nee, wij kunnen u helaas niet zijn nummer geven.
Wat ik niet begrijp, is dat ik zelf wakker lig als ik een afspraak niet nagekomen ben. Wat nooit voorkomt want als ondernemer kom ik altijd mijn afspraken na. Lieg ik nooit, vertel ik nooit zoethoudsmoesjes, komt het ook nooit voor dat ik het sprookje van Fleur door de war haal met de detective van Paul, laat staan dat ik dan stug zou volhouden dat zij toch werkelijk over moord en bloed …
Waarom komen klusmannen overal mee weg?

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , . Bookmark de permalink.

11 Reacties op klusklungels

 1. Hilde schreef:

  daar zou ik ook helemaal de kriebels van krijgen, negatieve kriebels wel te verstaan!!!
  Hopelijk komt het snel op zijn pootjes terecht!

 2. Daarom zet ik zelf mijn kasten in elkaar. Ik ben er een tijdje mee bezig, maar het scheelt een hele hoop ergernis en geld. En als ik het kan, kan iedereen het!

 3. reflexxus schreef:

  DIT BREEKT BIJNA MIJN BEK OPEN! Precies waarom de boel bij mij niet wordt onderhouden, ik durf het niet nóg eens aan.

 4. Ferrara schreef:

  Hella jij hebt echt de firma "linkshandig" ingehuurd.

 5. Heldinne schreef:

  Ja, terwijl ze toch ook wel een paar dingen erg mooi en netjes hebben bedacht en afgewerkt. Maar deze laatste loodjes, ongelofelijk.

 6. Anonymous schreef:

  Omdat ze zo nodig en schaars zijn, vermoed ik als antwoord op je finale vraag.
  Sterkte, Hella!
  Groetjes, Anita

 7. Judith schreef:

  He, wat vervelend. Daar kan ik helemaal niet tegen, als dat soort dingen in de soep lopen en je aan het lijntje gehouden wordt. Volgens mij ben jij veel te netjes. Je weet toch wie de halve wereld hebben? Maar goed, die andere helft is voor ons, de zachtmoedigen.

  Sterkte en succes!

 8. Heldinne schreef:

  Ze zijn weg, ze zijn weg! Niet alles volmaakt, maar het meeste goed genoeg. En éindelijk mijn paleisje!

 9. Geniet er van! Ik kom binnenkort een keer langs om je paleisje te bewonderen.

 10. Adriaan Hendriks schreef:

  Het zijn slechte mensen, ze doen het erom, dat weet iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *