New York voor zeikerds

Jullie weten het: ik ben een zeikerd eerste klas. Waar ik ook ben, de eerste zoekende blik geldt de aanwezigheid van plees. En dan is Amerika zo'n gezegend land. Overal wc's en altijd gratis. Wanneer dringt het eens tot de Nederlandse detailhandel door dat je je klanten (en zeker uitgeefgrage dames van zekere leeftijd) oneindig veel langer in je winkel houdt als ze er kunnen plassen?
Zo plaste ik bij Bloomingdale's en Macy's, bij de Pret en de MacD (geen aanrader) en bij alle musea en bezienswaardigheden.
Nu hebben Amerikaanse wc's een ding tegen: bij het aanleggen van de loodgieterij bleef nooit genoeg geld over voor deuren en slotjes. Deuren reiken slechts van knie tot oksel en de minimale afstand tot het kozijn is 2 centimeter, een afstand die het slotje met zijn piemeltje van 2.1 cm meestal ternauwernood overbrugt. Vooral als je je tas aan het wrakke haakje hangt, wil de deur nogal eens spontaan openzwaaien. Als je je naar het vrijgekomen hokje begeeft, zou je diverse dames in diverse staten van ontkleding kunnen observeren. Maar je loopt zoals een dame betaamt: niet omkijken.

Bijzonder was de plee in China Town. Daar was het allemaal net iets minder welvoorzien, en de nood werd hoog. Aangelokt door het gemauw van Chinese muziek begaven we ons richting park. Daar was het een drukte van belang: muziek, spelletjes, kletsen, roken, half China zat er in het struweel. In het pagoda-achtig bouwsel waren toiletten. Yay! De vieste die ik ben tegengekomen, maar ze waren er toch maar.
We hebben het ontzaglijk heet gehad, en hoeveel ik ook probeerde te drinken, op een dag was het mis. Het was zondag, we wilden naar Liberty Island maar er was een blakerende wachttijd van 2 uren, ik werd al ziek bij het idee, ik werd echt ziek.
Shit. Goeie ouwe vijand blaasontsteking.

En dan is Amerika echt een wonderland. Apotheken zijn allemaal open, en bij een aantal is er een dokter aanwezig. Ter plekke kun je je plasje laten onderzoeken en een antibiokuur voorgeschreven krijgen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. New York is een aanrader voor zeikerds.

Dit bericht is geplaatst in autobio met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op New York voor zeikerds

 1. Prenter schreef:

  Heb je gemist. Blij dat je weer terug bent:)
  Ook in de UK zijn overal gratis toiletten, en nog netjes bovendien. Hadden we dat in Nederland ook maar.

 2. Heldinne schreef:

  Ja, dat was in Schotland ook zo heerlijk. Tot in de kleinste dorpjes!

 3. Ferrara schreef:

  Op veel kleine plaatsen in Portugal dat genoegen meegemaakt en nog schoon ook.

  Wat ik leuk vind aan je New York-beleving. Geen oh en ah, maar de "normale" gang van zaken.
  Bij verhalen van anderen klinkt het vaak zo overdonderend, bij jou krijgt het iets gezelligs. Behalve dan die blaasontsteking (pech)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *