bètavisioenen (haha)

De PvdA wil dat technisch onderwijs gratis wordt. Studenten die kiezen voor een technische opleiding zouden geen collegegeld moeten betalen. Volgens PvdA-Tweede Kamerlid Ronald Plasterk is het voor de samenleving en het laten opleven van de economie van groot belang dat er voldoende goede technici komen.
Met andere woorden: om een economie die duidelijk uitgeteld is weer zo te laten draaien als hij draaide - wat uitliep in vastlopen -, gaan we meer techneuten kweken om meer van hetzelfde werk te doen dat niet meer bleek te werken.
Wat een kortzichtig idee. Ten eerste is een universiteit geen HBO. Een universiteit leidt, als het goed is, een homo universalis op, iemand die naast vakkennis overzicht heeft, weet van de geschiedenis en visie op de toekomst. Het gaat er niet om de studies aan te passen aan wat in het verleden "de economie" eiste zodat we "weer" zo kunnen worden als toen, het gaat erom mensen op te leiden tot zelfstandige en creatieve denkers, iets waar juist de alfa- en gammawetenschappen zich bij uitstek op richten.
Maar in dit land zijn we alle visie aan het kwijtraken. Zo'n Plasterk die zich afficheert als links, en voorstander is van het blijvend voortzetten van wat sinds de jaren '80 toch een uitgesproken rechtse maatschappijvisie mag heten, is daarvan een gruwelijk voorbeeld.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op bètavisioenen (haha)

  1. reflexxus schreef:

    weet je nog onder den Uyl moest er een ministerie komen ( zei men) voor de vrijetijdbesteding. mensen waren zoveel vrije tijd als die ze zouden gaan krijgen volgens DIE economische "waarheid" van toen, niet gewend en men zou van staatswege moeten worden voorbereid en begeleid.
    dit van nu is niet anders: de mensen zijn er voor de economie en niet andersom. zo worden ze gemasseerd. het is de eeuwige uitwerking van de 2deling tussen het werkvolk en de "elite".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *