streedkreet

Ik herinner mij opeens iets geks. Ik dacht bij mezelf: wat zou het heerlijk zijn als ze álle Keeks op de Week gingen herhalen, zodat er weer elke zondagavond iets verheuglijks op tv was. Ik lees nog wel af en toe in het Groot Bescheurboek, volg Wim de Bie op twitter, en ben zelfs naar een voorstelling van Koot geweest, maar het is niet hetzelfde. Draadstaal gaf even hoop, maar is als Neonletters afgegleden tot domlol.
Maar wat ik me herinnerde, was dat ik Koot en Bie altijd heb moeten kijken in een staat van zelfverdediging. Zowel vaderlief als manlief waren geen fan. Dat ik toch keek, was een moeilijke mix van toegeeflijke opoffering van hun kant en fout egoïsme van mij. Dus moest het ook wel erg leuk zijn, iedere keer. Een slapper onderdeel verhevigde mijn innerlijke strijd, ik moest steeds de score bijhouden, of de leukheidsgradatie wel in evenwicht was met het gebrachte offer. Soms moest ik uitleggen waarom iets Heel Leuk was, terwijl ik het zelf ook net iets minder vond.
Zo'n gevoel kun je ook hebben als je een uitstapje maakt naar een Leuk Stadje en het valt tegen. Alsof jijzelf verantwoordelijk bent voor aanleg en monumenten van het stadje, plus het microklimaat ter plaatse. Of als je iemand een schrijver aanraadt van wie het tweede boek een stuk minder blijkt. Schuldgevoel.
Wat lijkt het mij verrukkelijk om alle programma's van het Simplistisch Verbond terug te kijken met alleen een kat op de bank. Hij heeft zijn ogen dicht en snort van geluk om mijn stilzittende nabijheid.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op streedkreet

  1. Ik, Veertje Vederlicht en wel hierom, teken - als eerste? - jouw petitie om ALLES van KOOT EN BIE, o.a. SIMPLISTISCH VERBOND, familie van der Laak, De Vieze Man, etc. terug te vragen, smeken, eisen, op de zondagavondtelevisie. Want ik mis ze, voortdurend.

    "Houd je erbuiten, Cock"

  2. Ferrara schreef:

    Beginnen met vanavond. Ik verheug me en had al voorpret met de VPRO-gids. Ik herken het gevoel Heldinne, het moest en zou leuk zijn, vaak was het dat ook.

  3. Sagita schreef:

    Ja vanavond! Mooi stuk Heldinne, de streed is voelbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *