schrijven magazine

Schrijven Magazine is vernieuwd. Niet alleen hebben ze nu MIJ in hun expertpanel, ze vinden dat het nu een blad moet zijn waar iedereen zich thuisvoelt. Want "iedereen die schrijft, leest Schrijven Magazine."
Waarbij ik toch even een kanttekening wil plaatsen. Want doet "iedereen" daar goed aan?
Op bladzij 17 vinden wij bij wijze van goed voorbeeld het volgende pareltje:

Zonder te kloppen liep ze zijn grote kantoor binnen. Het hoogpolige, ivoorkleurige tapijt gaf een prettig gevoel van luxe. Het mahoniehouten bureau, dat op een telefoon en asbak na leeg was, verraadde zijn dure smaak.
Sinds enkele maanden was ze in dienst als telefoniste en de laatste weken was er een prettige spanning ontstaan die hij niet enkel in zijn broek maar ook in zijn botten voelde.

Oja, het is een Workshop Erotische Verhalen. Nou, mij vergaat elke lust als ik zo'n staaltje wanproza lees. Een enorm beginnersvoorbeeld van head hopping. We komen met de dame binnen, we voelen – neem ik aan – haar gevoel van luxe, en zij vindt dat mahonie dure smaak verraadt.
Of zou geilbroek dat zelf gedacht hebben? Weet je wat, ik leg ivoorkleurig tapijt neer, dan voelt zij straks hoe luxe, en dan het bureau nog effetjes opwrijven …
Onzin. Dit is een dom staaltje head hopping en dus een slecht voorbeeld in een workshop die op de voorkant met veel poeha en in de inhoudsopgave met veel beha wordt aangekondigd en die ook in de andere prikkelend bedoelde tekstjes van dit gebrek aan schrijfvaardigheid getuigt.

Dit bericht is geplaatst in schrijven met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op schrijven magazine

 1. Papagoose schreef:

  Mooi begin voor een doktersromannetje. Spanning in zijn broek en zijn botten, hahahaha......
  Ook een typisch gevalletje van show, don't tell.

 2. Papagoose schreef:

  O ja, en er is een hoop "voelen". Had jij daar ook niet es iets over geschreven?

 3. Adriaan Hendriks schreef:

  Ik ken alleen het oude Magazine en dat heeft mij nooit kunnen boeien, maar dat kan een gebrek aan mijn kant zijn (ik meen dat serieus). Misschien is het nieuwe Magazine gewoon meer om te verkopen dan om mensen te helpen hun schrijftalent te ontwikkelen.

 4. Ferrara schreef:

  Ik heb de indruk dat de schrijfster er zelf behoorlijk opgewonden van raakt. Maakt niet uit welke variant je kiest van de workshop. Ik heb bij elk stukje een paar regels gelezen en hield het voor gezien. Nou heb ik geen schrijfambitie in die richting, dus dan ben je snel klaar :0))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *