opzij opzij opzij

Vanmiddag viel de nieuwste Opzij door de bus. Een blik op de cover deed mij tweeten:

de minachtende toon over vrouwen, dat ze beter net als mannen kunnen doen, begint mij behoorlijk tegen te staan in Opzij @Mrsvanderlinden

Maar nee, dat begreep ik verkeerd.
Mwah.
Met alle respect: ík zou niet goed lezen? In de vorige Opzij werd ons aangeraden de toeters in de wind te gooien of in elk geval een rood mantelpak te dragen om bij de heren der schepping aansluiting te vinden. Voorts bleek dat wij vrouwen niet kunnen netwerken. Of tenminste: niet zo dat we kunnen meedraaien in de echte (lees: mannen-) wereld. Want daar moet het ons tenlsotte om te doen zijn, niet waar? Dat we fijn samen met de mannen de wereld nog sneller naar de ratsmodee kunnen helpen. Nee, een beetje zitten miepen op zo'n netwerkbijeenkomst, dat schiet niet op. Gaat nooit iets worden met ons.
Gelukkig zijn ze er wel, de dames die "het" gemaakt hebben. En "natuurlijk gaan zij niet naar al die vieringen op school." Nee, dat is voor de suffe muizenmoeders die géén zin hebben om net als manlief nauwelijks tijd voor de kinderen te hebben.
Dan ligt vandaag de nieuwe Opzij op de mat. "Wat zou een man doen?" kopt de omslag. Een "brutale handleiding voor de vrouw van nu." Daaronder "waarom vrouwen graag clubjes vormen." Als dát geen zinnetje is waar de minachting vanaf druipt, dan weet ik het niet. En dan nog zo'n Libelle-stickertje in de hoek. "Ojee … Nico Dijkshoorn over vrouwen"
Ik heb me ooit op Opzij geabonneerd omdat het een kwaliteitsblad was, dat misstanden aan de kaak stelde, en ook veel mooie boek/film/muziekrecensies bood. Nu lijkt het steeds meer een veredelde Viva, met koppen die de lading niet dekken. Minachting van vrouwen, noem ik dat. Met alle respect. #not

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op opzij opzij opzij

 1. Anonymous schreef:

  Sinds Cisca Dresselhuys weg is, lees ik Opzij niet meer. Margriet van der Linden vindt dat we allemaal als mannen moeten worden. Heeft niets meer met emancipatie te maken.

 2. reflexxus schreef:

  eens met Heldinne en Anoniem( m/v?

 3. Hanneke schreef:

  Ik heb het een jaar geprobeerd met Mrs. Margriet maar toen vond ik het welletjes. Het werd me te glossy, er waren plots vetgedrukte regeltjes die voor mij de krenten uit de pap moesten halen terwijl we onder het bewind van Cisca hadden geleerd zelf te denken, de interessante artikelen waren ingekort, er kwam veel kort zapflutnieuws langs en inderdaad, ik miste de diepgang bij de afdeling cultuur. Jammer voor al die schrijfsters van de Opzij. Die mochten ineens hun werk niet meer naar behoren doen. Lijkt me niet makkelijk. Dus eens!

 4. Heldinne schreef:

  reacties op twitter:
  Vrouwke van S: terechte Opzij-post
  Liesbeth van Berkel: ze missen Cisca Dresselhuys en haar vileine pennetje.
  Tjitske Bronkhorst: rake blog over #Opzij Jaren abonnee geweest. Na vertrek Ciska Dresselhuys was het al snel mijn blad niet meer.

 5. elly schreef:

  Ik heb het blad nooit gelezen alhoewel ik na mijn scheiding een tijdje behoorlijk in de scene heb gezeten.
  Na de 'afzet'of 'verzet'periode vind ik het belangrijk mijn vrouwelijk kwaliteiten zoveel mogelijk te kunnen gebruiken en daarvoor op de barricaden te staan als het nodig mocht blijken. Ze vullen het mannelijke aan en zijn los van elkaar niet kompleet. Dat kun je rondom je heen gewoon zien en ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *