voorspelling: wisselvallig

Misschien moet ik een nieuwe ava, niet al die mozaïekblokjes meer, maar een Hella uit één stuk. Ik wil te veel. Ik wil The Artist's Way onder de mensen brengen omdat ik daar zelf zo gigantisch veel aan gehad heb. Ik wil een cursus maken van De Ontembare Vrouw, en dan zonder het focus op de Heldenreis, Heldinne's Reis. Ik wil misschien wel een beetje het focus op de Heldenreis loslaten op de site ook. Ja, totdat iemand met een kinderboek aankomt, dat direct gered kan worden door het via de Heldenreis te onwikkelen. Ik wil altered books maken en collages, en dat liefst ook als groepsactiviteit aanbieden. Ik wil Zeven over Leven geven als cursus omdat dat zó verrijkend is, je hebt geen idee. Ik wil alle technische vaardigheden die zo makkelijk te leren zijn, en waarvan je schrijverij meteen met sprongen vooruitgaat, uitleggen in evenzoveel workshops. Ik wil schrijfveerochtenden geven om mensen te laten zien dat echt iedereen kan schrijven.
En tegelijk merk ik dat ik even zucht van verlichting als er iets niet doorgaat.
Want het meest geniet ik toch van het thuis ontwikkelen van lesmateriaal (de kloosterling in mij), en het nakijken van online ingestuurd materiaal, waarbij ik alleen hoef te luisteren naar de reacties in mijn eigen ziel, omdat ik weet dat dat het betrouwbaarste oordeel geeft.
In een klas moet je tegelijk met heel veel dingen rekening houden: wat de een aan commentaar ontvangt kan voor een ander kwetsend of remmend werken. Plus het is niet stil genoeg om naar mijn eigen betrouwbare oordeel te luisteren, mensen ontvangen dan misschien niet mijn complete aanbod aan vaardigheden, waarover ik me achteraf soms schuldig voel. Toch krijg ik altijd positieve feedback van cursisten. Jij hebt me leren schrijven – daar doe ik het voor.
Ik begin weer over huizen te dromen, en ik weet dat er dan iets aan 't veranderen is in mij. Ik wil alleen zo graag nú weten wat.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op voorspelling: wisselvallig

 1. Goh, Hella, dat is toch wel frappant. Weet wel dat het wikken, wegen, maar vooral Goed Luisteren blijft je hele leven, maar nu lees ik het ook bij jou. Zo blijft het dus: Geduld betrachten, Goed Luisteren en je koers bepalen.
  Ik denk dat het wijs is die kloosterling in jou ten tijden van verandering even wat meer ruimte te geven. Ben benieuwd!

 2. reflexxus schreef:

  bijhouden over welk gedeelte van huizen je droomt. wellicht indicatie voor op welk niveau verandering in voorbereiding is.

 3. Heldinne schreef:

  Ik heb nu 2x achter elkaar gedroomd dat ik ging verhuizen, en samenwonen met een man met lang haar. mmmm....

 4. reflexxus schreef:

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 5. Ferrara schreef:

  Hella, als je de blokjes verandert doe je dan wel weer iets blauws aan. Die kleur staat je geweldig. Ik ben het met Joyce eens, geef de kloosterling de ruimte.
  Altered books, geweldig.

 6. reflexxus schreef:

  kleding advies? dan zeker juist niet die blauwe tinten.je qua kleding presenteren alsof je ouder bent dan 38 doet het veel beter, stijlvoller en , lijkt in tegenstrijd, maakt jong.(( maar mijn dochters luisteren ook niet naar me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *