New Blogger? Pshaw!

Tjongejonge, nu weer een wanhopige Pasquali. De man kan dichten voor het stoute vaderland weg, en wenst daarbij niet te worden gehinderd door technokraatjes die wel eens even zullen beslissen wat "de blogger" wil. En de blogger wil een nieuwe interface, hebben zij bedacht. Want die is namelijk ontzettend veel gebruiksvriendelijker voor de blogger. Want hij hoeft alleen nog maar op knopjes te drukken en dan komt het helemaal vanzelf goed.
Dat een beetje dichter graag de lay-out van zijn blogbericht wil aanpassen is voor technokraatjes natuurlijk te moeilijk. Dat een beetje zzp'er graag het uiterlijk van zijn/haar weblog wil laten overeenstemmen met zijn/haar zakelijke website, daar hebben technokraatjes geen boodschap aan. Nou ja, of hun eigen boodschap. Dat wij ze moeten inhuren om dat te bereiken wat we tot nu toe zelf konden.
Maar het belangrijkste is denk ik, dat wij door op knopjes te drukken, niet alleen onze teksten op onze weblogs zetten, maar ook lampjes doen branden bij Google thuis. Zodat ze gerichte advertenties kunnen sturen, gebaseerd op onze briljante literaire bijdragen die ze niet eens kunnen lezen of begrijpen. Zodat wij hun sjablonen gebruiken, zodat hun sjabloonontwerpers aan 't werk blijven.
Ik voel me beledigd en dat heb ik ze laten weten.
Maar het zal niet helpen. Google, ooit begonnen als een jaloersmakend bedrijf waar creativiteit voor alles ging, doet nu mee aan het wereldwijde complot om bij iedereen de creativiteit te laten stromen … door de geulen in het slijk der aarde.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op New Blogger? Pshaw!

  1. Papagoose schreef:

    Sterk stuk, Hella. Ik denk altijd dat ik te oud word om alle ontwikkelingen te volgen, maar je hebt gelijk. Het is een wereldwijd complot. En we doen allemaal lekker mee.

  2. Ik werk al een hele tijd met de nieuwe interface, al toen-ie nog in de beta-fase was, en ben er zeer tevreden over. Misschien even wennen?

  3. Ferrara schreef:

    Dank voor bovenstaand relaas. Je voelt je op je eigen blog niet meer thuis na ongevraagde aanpassingen. Alsof iemand voor jou nieuwe meubels heeft uitgezocht. Ik ben geen techneut en heb niet kunnen vinden waar je bij blogger kon protesteren. Het went heel langzaam, je moet wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *