inspiratiebibliotheek


Als iemand je vraagt: hoe ben jij gekomen waar je nu bent, qua werk enzo? ga je voor jezelf na wat de belangrijkste stimulansen waren. En als ex-bibliothecaresse (of zou dat net zo zijn als met alcoholisme, dat je wel een nuchtere alcoholist kan zijn, maar er verder altijd een blijft?) zijn dat in mijn geval voornamelijk boeken geweest.
Over Cameron heb ik nu wel vaak genoeg lovend gesproken. En Brande, en Ueland. En Thomas Moore. En Marilyn French en Etty Hillesum. En Crossing to Avalon van Jean Shinoda Bolen. (Er staan ook veel boekbesprekingen in de Heldenreis Nieuwsbrieven.)
Een ander belangrijk boek was "Start vanuit je hart." Ik wilde het pas aan iemand anders aanraden, en zag dat het inmiddels gewoon als pdf op internet staat.
Ik kreeg het weer aangeboden op een inspirerende cursus "mooi mezelf" van Iepie Kroese waar het ook ging om: wat wil ik werkelijk, en hoe breng ik dat in praktijk?
Een ander boek had ik nog in Houston gekocht: "Soloing" van Harriet Rubin. Tijdens de cursus Intuïtief Schilderen bleek dat Lucy Schaaphok daar ook veel aan gehad had. Zij heeft het slimme idee gehad om aan al haar cursisten te vragen welke boeken hen inspireerden.
En zo vertakt zich een netwerk van overvloed. Als iedereen maar geven wou, in plaats van graaien.
Zullen we hier ook een inspiratiebibliotheek starten?
Zet je titel hieronder in een reactie, of link naar je eigen bespreking van inspirerende boeken.

Dit bericht is geplaatst in lezen, recensies met de tags . Bookmark de permalink.

5 Reacties op inspiratiebibliotheek

 1. Kleurrijk schreef:

  Ik vind het een leuk idee en heb meegedaan.http://gerikleurrijk.blogspot.com/2012/01/boeken-die-inspireerden.html.

  ""Start vanuit je hart"" ga ik lezen. Goede tip.
  Groeten van Geri

 2. reflexxus schreef:

  Ik ben stil van de regel: Als iedereen maar geven wou, in plaats van graaien.

 3. Sagita schreef:

  Heldinne alweer zo'n post waarvan het gaat borrelen. Heb inmiddels een e-reader en zojuist 'Alleen maar nette mensen' van Robert Vuijsje gelezen. Heerlijk boek! Zo vernieuwend (voor mij) en eigentijds!
  Een inspirerend boek voor mij is geweest Een pijl in de ruimte van Arthur Koestler. In het Engels Arrow in the blue. Googelde zojuist en zag tot mijn schrik dat er een vertaling is van M.Mok. Het zal toch niet waar zijn!!!

 4. elly schreef:

  Ik was al even bij Geri waar ik reageerde.
  Ik heb de pdf ook gedownload en hoop er binnenkort aan toe te komen. Met boeken heb heb toch helaas altijd iets graaierigs hihihi.
  Tirza vond ik geweldig en Marcel Möring bijzonder.
  En Etty is een favoriet waar je niet in uitgelezen komt.

 5. Dag mensen, op verzoek van Hella, de link van het door mij geschreven blogje van vandaag. Erg fijn boek waar je blij van wordt!
  Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel van Barbara Tammes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *