982 Crosby, Stills, Nash & Young


Een liedje waarvan ik de tekst in mijn mooiste handschrift had overgeschreven om het boven mijn bed te hangen was Ruby my love van Cat Stevens, met vanzelfsprekend één letter in de naam veranderd. De zoete geur van zo'n zwarte bic-pen op kladblok, dat is toch een van de zintuiglijkheden die schrijven op de computer node mist.
Maar zoals dat gaat (Harry gaat, Piet komt, Piet gaat, Kees komt, Kees gaat, Nikki komt. Ik heb me wat voedsel verstrekt aan die knapen;-) – het briefje kon weer van 't behang, en om de kaalgetrokken plakbandplek te maskeren zocht ik een nieuwe tekst.
Het werd Carry On, van Crosby, Stills, Nash & Young.
Rejoice, rejoice, we have no choice but to carry on!
Hun muziek is ook met me meegegroeid, dat is heerlijk om te merken. Vlak na mijn scheiding kon ik de top2000 maar nauwelijks verdragen. Al die liedjes herinnerden me aan iets wat wreed aan gruzelementen geslagen was – dat is het grote nadeel van trouwen met je middelbare-school-vriendje. Ik zocht nieuwe muziek, werd geholpen door kindeke die eigentijdse hitlijsten doorvlooide op muziek die mamma wel zou aanspreken. Maar ik leende ook nieuwe cd's van oude artiesten, en ik merkte dat Neil Young helemaal met me meegegroeid is, dat hij nu, ouder, weer zingt over onderwerpen die mij nu raken, ongelooflijk knap is dat.
Intussen is het muzikale leed geleden, de meeste liedjes geven niet meer zo'n gebroken-hartgevoel. Van meezingen met Carry On ga ik alleen maar rechterop lopen.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!

Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 982 Crosby, Stills, Nash & Young

 1. Papagoose schreef:

  Good for you !
  CSN&Y, ja mooi, later zonder Y nog steeds mooi.
  Een aantal jaren geleden hebben Crosby en Nash nog meegezongen op de soloplaat van David Gilmour "On An Island". Prachtige harmony van die twee.

 2. reflexxus schreef:

  ""Till the morning comes"" van Neil Young ( en nog vele van hem) ik luister nooit meer, was wel bij zijn laatste concert in Amsterdam dat was wél en zeer goed te doen want dan is er ook de vreugde van de directe ( totale) belevenis. Muziek via radio of internet en er dan ook nog bij schrijven ( en opspringen om te dansen bij dit of dat) ik kan het niet...er mankeert dan zóveel te veel en dat wat ontbreekt uit zich dan in méér sentiment dan nodig en dan ik hebben kan.

 3. Sagita schreef:

  1969! Dat jaartal heb ik ook in mijn gedachten. Ben nu nog druk met bloggen. Tot wanneer kunnen we aan deze hype mee doen?
  Lekker muziekje trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *