91 10CC

Dreadlock holiday (1978)

In Groningen had ik geen tv, dus dat betekende bijna twee jaar lang geen Toppop. Maar in april 1978 verhuisde ik naar Delft, samenwonen met vriendje op de zolder van een studentenhuis met eerst zes, later negen jongens (de apart verhuurde 'begane grond achter' werd erbij getrokken).
De tv stond op een plank hoog in de muur van wat de eetkeuken moest voorstellen, wat ooit de voorkamer van het benedenhuis was geweest, en waar nu een keukenblok en een fornuis stonden, een tafel die bestond uit een deur op poten, een ergens vandaan geroofde kerkbank, en een bonte verzameling stoelen.
Gezamenlijke maaltijden vonden daar plaats, of gezamenlijke tosti-pauzes in tentamentijd (ik was intussen kunstgeschiedenis gaan studeren in Leiden). En tv kijken dus. Heerlijk met z'n allen Dynasty kijken (bij elke romantische scène schreeuwde het voltallige jongenspubliek "op de bek!"), The A-team (precies om 19 minuten over zeven begon het schieten, hadden we getimed), schieten-tieten-en-bandieten-films, en Toppop, natuurlijk. De echte, softe seventies waren voorbij. De videoclip deed zijn intrede. Dreadlock holiday was een van de spannendste, een echt speelfilmpje.
Ik mis het nog wel eens. Misschien is een bejaardenwoongroep op den duur een idee ;-).

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Kriebels & Krabbels
Veertje Vederlicht
Ferrara

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

7 Reacties op 91 10CC

 1. Tja, die studentensfeer, zo herkenbaar.... Moest erg lachen om je tekst.

 2. Papagoose schreef:

  Sh*t. Dynasty, is dat echt zo lang geleden?
  Ja, 10CC, dit hele album is mooi. Mijn 2 favorieten blijven toch "I'm Mandy, Fly Me" en "I'am Not In Love"
  Wat heb ik toch?

 3. Zo'n ouderen- of wel bejaardenwoongroep zie ik wel zitten. Gelijkgestemden, bloggende, twitterende, schrijvende, inspirerende, muziekluisterende en kokende oudere jongeren en een enkele jongere oudere. Prima. Ik doe mee...

 4. Ferrara schreef:

  Nummer 1795 Robert Palmer "Can we still be friends"

  10cc I' am Not In Love, geweldig nummer. Volkomen in tegenspraak met wat ik net heb geplaatst. Dynasty, die giga schoudervullingen zijn me nog het meest bijgebleven.

 5. Papagoose schreef:

  @Veertje, wie van ons zijn dan de oudere jongeren en wie de jongere ouderen? Ik kan er niets aan doen, maar bij zo'n bejaardenwoongroep moet ik denken aan One Flew Over The Cuckoo's Nest.

 6. Heldinne schreef:

  Nee, maar die zuster nodigen we dan niet uit.

 7. Ferrara schreef:

  He gat, ik had mezelf, met mijn verstand van bejaardenzorg, in die woongroep nog wel als miss Ratched gezien ;0)) "medication time, medication time"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *