871 Steve Miller Band

Fly like an eagle (1976)

Wat ook zo leuk is van de bijdragen van anderen: je zet het joetjoepje aan en tjoep! ben je waar je was. Dat had ik bij Fly like an Eagle, hét nummer van de eerste maanden op kamers in Groningen. Ik had mijn radiootje net nieuw (het zou me de komende dertig jaar muzikaal blijven begeleiden, overal ter wereld), het stond op een spaanplaat kistje naast mijn bed waarop een gehaakte sprei lag. De theepot zong op de ronde Etna-kachel, groene plantjes op aardewerken schoteltjes sierden de vensterbank, over het tafeltje lag een oude worteldoek, het lampje had een paisley-motief en franje. De wastafel werd aan het zicht onttrokken door een visnet, en lezen deed ik in de donkerbruine Manou-draaistoel die ik voor m'n eindexamen had gekregen. Boven mijn bed hing de boogschutterposter van Johfra, een zelf van Desire nagetekend hoofd van Bob Dylan, een prachtige Stairway to Heaven van Nicolet, en de Waterboom-tekening van Jan. Hofstede de Grootkade 17A.
En ik vloog als een adelaar op die heerlijke nieuwe vrijheid.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Papagoose
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op 871 Steve Miller Band

 1. Papagoose schreef:

  Mooi nostalgisch. Haha, visnetten.
  We kunnen wel een bundeltje uitgeven in eigen beheer of een e-book. Ideetje?

 2. Ferrara schreef:

  Tjoep, Johfra, helemaal vergeten. Bij mij hing Vissen. Geen netten meer. Mogelijk nog wel een fles met druipkaars.

 3. Elly schreef:

  En zo'n zelfde radiootje staat nog altijd in mijn keuken en wordt nog dagelijks beluisterd, al sinds ongeveer 1975.
  Leuke verhalen bij de muziek, Hella!
  Met groeten van Elly.

 4. Heldinne schreef:

  Hee, leuk El! Ja dat weet ik nog, dat jij dezelfde had. Bij mijntes regelde het volume zich steeds meer zelf, was niet meer te handhaven helaas. 't Ging me zo aan 't hart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *