1812 Olivia Newton John

Hopelessly devoted to you (1978)

Ook dit is een plaatje uit de Delftse tijd. Wat het meest bijzondere was van Grease was niet zozeer de muziek, en Travolta was echt niet mijn tiep, maar de film beïnvloedde de mode! Opeens liepen we allemaal in wijde rokken, liefst nog met sokjes eronder ook, en de Delftenaren konden het wel waarderen (en Olivia Newton John noemden ze Olijfje). Ik had een prachtige wijde rode rok van Laura Ashley, met een bijpassend gebloemd bloesje, en voelde me zo anders, na al die jaren van spijkerbroeken, minirokjes of sluike maxirokken. Zwierig, feestelijk, anders. Deze foto is uit 1980, op de Mont Ventoux, want inmiddels hadden we een auto, een Ford 15M (geloof ik) die we voor 200 gulden hadden gekocht, en waarmee we, terwijl je door de vloer heen het asfalt kon zien, moeiteloos naar de Provence scheurden, vriendje aan het stuur want mijn rijbewijs liet nog tot 1989 op zich wachten.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Papagoose
Veertje Vederlicht
Kriebels & Krabbels

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

4 Reacties op 1812 Olivia Newton John

 1. Heldinne schreef:

  Hello Dear, we saw your blog at http://heldenreis.blogspot.com and wanted to get in touch with you. We like your blog and would like to offer you a cooperation. Here is a Coupon with a 5% discount on all orders at our fashion online store http://risingtaste.com (coupon: blogspot2011). You may use it for your personal use or make a article about http://risingtaste.com at your blog. I hope you like our offer. Yours Risingtaste.com

 2. Papagoose schreef:

  Klopt, Ford Taunus 15m.
  Wij speelden in die tijd hele scènes na in de soos. We hebben ook nog es een John Travolta wedstrijd gedaan. Een zwart pak van mijn vader aan, een wit overhemd en zo'n leren stropdasje. En veel Brylcreem in het haar. Leuk.

 3. Wat verlang ik terug naar die zwierige tijd. Ik herinner me de wijde rokken, een hele cirkel in het rond. Maar ook de wijde broeken, met smalle onderkant. De zoave-broek of harembroek. Je brengt me op een idee: volgend jaar ga ik achter de naaimachine die broeken in elkaar rossen. Ik ga trendsetten. Of... ik trek me niets aan van al het commentaar. Ik zwier over mijn eigen pad.

 4. Sagita schreef:

  O ik zie mijn tent staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *