597 John Denver

Annie's song (1976)

Je gaat er maar vanuit dat de lijst van de top2000 klopt, én dat je herinneringen kloppen. Zo weet ik bijvoorbeeld zeker dat ik Annie's Song zong in het trappenhuis van Pensione Milo in Rome, april 1975, terwijl er hier 1976 bij staat. Gelukkig leert google me dat het lied uit 1974 stamt. De romantische tekst, gekoppeld aan de romantische manier waarop de verkering in de trein naar Rome weer aan raakte, heeft me heel lang laten dromen dat het kon.

Come let me love you, let me give my life to you
Let me drown in your laughter, let me die in your arms.

Twee jaar geleden gingen kindeke en ik samen naar Rome. Pensione Milo was er nog, en ik was gelukkig nog in leven!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Sundayjacket
Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000 met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op 597 John Denver

 1. Dominga Blazer schreef:

  Dat probleem had ik ook. Twee keer geschreven over Jefferson Airplane. Jaartal uit lijst top 2000 overgenomen en later bedacht dat dat helemaal niet kon kloppen. De datering van de Top2000 zit er wel vaker naast.

 2. Hilde schreef:

  John Denver was ook een van mijn favorieten. Zijn Annie's song zong ik steeds opnieuw en opnieuw mee. Ik denk dat ik die LP grijs gedraaid heb! Wij (ik en mijn vriendinnen), toen 16 à 17 jaar 'jong', waren zo vol van romantiek en hoopten 'de ware' te ontmoeten.....

 3. Ach John Denver... Die heb ik ooit, ergens in de jaren 70, in de Jaap Edenhal mogen aanhoren en vooral zien. Pagekoppie, ziekenfondsbrilletje. Terwijl Raymond van het Groenewoud 'stond' in het voorprogramma. Ik zat links van het podium en kon daardoor bijna helemaal achter de schermen kijken, waar John een partijtje tafeltennis speelde. En dat was veel interessanter dan Raymond (sorry!)te zien optreden.
  Ik zing echt alles mee met John. De afgelopen dagen ook zijn kerstelpee nogeens gedraaid: Please Daddy, don't get drunk this Christmas, I don't wanna see my momma cry. Ja, dat soort muziek horen we niet vaak genoeg.

 4. Ferrara schreef:

  Oh heerlijk, daar was John Denver met Annie.
  Grijs gedraaid en vele andere nummers van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *