435 The Who

Overture (Tommy) 1969

Omdat ik morgen jarig ben (hint, hint) vandaag alvast een stuk over jarig zijn. Op mijn zestiende kreeg ik een eigen platenspeler. Dat was best wel bijzonder, dat had niet iedereen. Eindelijk kon ik mijn Canadese LP's zelf draaien! In de loop der tijd breidde mijn collectie zich gestaag uit (nomnom, wat een fijn cliché), en ook toen had ik al muziek die ik opzette in tijden van Nood en Ellende.
De dubbel-LP kon ik me pas later veroorloven, maar het singletje had ik al vroeg (en nu maar hopen dat dat ook inderdaad klopt … mmm, toch wat grijze celletjes verloren). In elk geval: I'm Free, uit de rockopera Tommy, maar dan die uitvoering met het London Symphony Orchestra en een compleet klassiek koor, dat was Expansion Music avant la lettre voor mij.
Natuurlijk was en bleef ik een braaf meiske, dus knetterhard muziek draaien deed ik alleen met koptelefoon.
Nu had mijn pickup een speciale ingang: als je het stekkertje er linksom indeed, kreeg alleen de koptelefoon geluid, maar rechtsom deden de boxen ook mee. Dat moest wel een keer fout gaan.
Ik liet me helemaal opeten door de muziek, toen opeens mijn kamerdeur openvloog en paps en mams met geschokte gezichten en neerslaande handen in mijn blikveld verschenen.
Als ik de deur open liet staan was het: we stoken niet voor de hele Alma Tademaweg! Nu was I'm Free voor de hele Alma Tademaweg te horen geweest. The Horror!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
1. Sundayjacket
2. Veertje Vederlicht
3. Ferrara
4. Papagoose
5. Kriebels & Krabbels
6. Veertje Vederlicht

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

6 Reacties op 435 The Who

 1. Ferrara schreef:

  Ook ik koos voor een nummer van The Who
  nummer 482 My Generation.

 2. elly schreef:

  Bedankt voor je aanmelding Heldinne. en wat heb je hier veel heerlijke nostalgie staan aan muziek.
  Geweldig.
  Ik heb nu heel veel werk op mijn bordje, maar echt nog wel terug om te genieten.

 3. Papagoose schreef:

  Allereerst van harte gefeliciteerd, Hella. Geniet van de deze dag!

  Mijn nieuwe bijdrage:
  599 Tavares

 4. Hilde schreef:

  van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! en zet vandaag die muziek maar lekker loeihard! haha ;-)))

 5. elly schreef:

  Vergat ik je te feliciteren, en nu ben ik te laat. Hoop dat het een fijne dag voor je was.

 6. Heldinne schreef:

  Ja, super, dankje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.