694 Enya

Orinoco flow (Sail away) 1988


Natuurlijk kende ik Enya wel, maar zo van de zijkant, niet van binnen, zeg maar. Ik moest er opeens weer aan denken tijdens mijn verjaardagsfeestje. We zaten met een stel vrouwen prachtige dingen te knutselen (doosjes, schrijfboeken, schilderijtjes) met daarbij wat ik dan maar voor het gemak zweefmuziek noem. Muziek die de inspiratie makkelijker binnen laat komen, die de kritische kantjes van de gedachten haalt, die de kou – in welke zin dan ook – uit de lucht haalt. Ook Enya valt bij mij onder de zweefmuziek.
En de verrukkelijkste ervaring met Enya had ik bij de chiropractor (neehee, het was een dame 😉 in Houston. Zij had – wat ik in Nederland nog nergens ben tegengekomen – een spinalator. Een massagetafel waar als je erop ligt, een wiel helemaal langs je ruggengraat rolt. En zij was een vrouw, ze had er een mooi kamertje aan gewijd, met aromatherapeutische kaarsjes, oudroze tinten, en Enya. Totaal relaxed stapte je daar weer de deur uit, en daar associeer ik Enya nog altijd mee.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Veertje Vederlicht
Sundayjacket

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

3 Reacties op 694 Enya

 1. elly schreef:

  Gelukkig, je verjaardag was dus gezellig.
  En de muziek is heerlijk.

  dag dag

 2. reflexxus schreef:

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 3. Helemaal stout zijn, en met toch lekker voelen! Hier is nummer 2001!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.