1697 America

Ventura highway (1972)

Ik hield wel van America, begin jaren zeventig. Relaxte muziek was het, niet dramatisch of opstandig, wel sfeervol. Ik geloof niet dat ik een LP van ze had, maar ik kan de meeste nummers wel meezingen. Ik zag al bij meer mensen het verschijnsel voorbijkomen dat een oud nummer zich aan een nieuwe gebeurtenis hecht. Bij mij was dat bij Ventura Highway het geval.
Hoe het was toen wij naar California gingen.
Ik heb eigenlijk niet eens zo gek veel van Amerika gezien. Het meest heb ik gehouden van New Mexico, en dan vooral van Santa Fe. Wat een sfeer, en wat een pracht. Daar zou ik wel kunnen wonen. Lekker dicht bij alle schrijfgoeroe's ook.
Maar California is natuurlijk de ultieme American Dream. Tenminste, het gedeelte aan de kust. Want achter de bergen is het lelijk en grauw, en werken de werkmieren uit Latinoland zich het schompes voor onze jus d'orange. Aan de kust heb je dus die prachtige Ventura Highway, met wonderschoon uitzicht over The Pacific. Alleen: even naar het strand is er niet bij. Betalen! Nergens kun je zomaar het strand op! En trouwens, waarom zou je dat willen. Het was midzomer, en aan het Californische strand was het koud en mistig, en ik werd bloedchagrijnig van al die dikdoenerige winkeltjes daar. Doe normaal hee. Gauw die bergen weer over en naar Albuquerque. Daar wonen denk ik de normaalste mensen van heel Amerika. Verrukkelijk.

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op 1697 America

 1. Papagoose schreef:

  Ja, en dan als Arendsoog door Arizona "through the desert on a horse with no name"
  Ik heb een verzamellp van America.

 2. Heldinne schreef:

  Ja, Arizona, route 66, die hele droge streek vind ik schitterend.

 3. Hilde schreef:

  ik hield enorm van hun eerste single 'A Horse With No Name'.
  La la la la la la la la la la la
  La la la la la la la la la la la ;-))
  Eigenlijk nog nooit in Amerika geweest, maar zal er toch ooit wel eens van komen...

 4. Ferrara schreef:

  De sterrenhemel in Death Valley en de watervallen in Yosemite onvergetelijke ervaringen, maar de afgetrapte caravans van de latino's staan ook nog in mijn geheugen gegrift.

 5. Natuurlijk America. Dat kon niet uitblijven. Ik heb terwijl ik luisterde de tekst erbij gehaald. Mooie poëtische tekst, waarover ik weer heeeeeel lang en veel over zou kunnen schrijven. Vooral:

  Ventura Highway in the sunshine
  Where the days are longer
  The nights are stronger
  Than moonshine
  You're gonna go I know

  'Cause the free wind is blowin' through
  Your hair
  And the days surround you daylight
  There
  Seasons crying no despair
  Alligator lizards in the air

  Wat is het toch voedend om op deze schrijfmanier bezig te zijn met de Top2000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *