638 Frank Sinatra

It was a very good year (1965)

Dat was een vraag die erin hakte gisteren, van MarcMarie aan Matthijs en viceversa: wanneer was je het afgelopen jaar het gelukkigst? Ik twitterde snel: met Sinterklaas. Want 't bleek dat kindeke op al haar schoolreisjes wel iets leuks voor moesje had meegebracht, dat vond ik zo heerlijk!
Maar verder? When I was fifty-three, it was a very bad year … Niet alleen persoonlijk hoor, hoewel dat natuurlijk de meeste impact heeft. Maar er gebeuren in de wereld ook steeds meer dingen waar ik diep- en dieptriest van word. Ik merk het aan mijn Messiah-frequentie. Hoe hoger die ligt, hoe slechter ik eraan toe ben.
Bij 't schrijfcafé had ik het over Expansion Music, een term van Julia Cameron. Muziek waar je groter van wordt, die je boven jezelf uittilt, waar je weer moed en zin van krijgt. Als ik dan de top2000 zo eens doorkijk, zie ik toch meer liedjes waar ik nostalgisch van word. In elk geval staat mijn super-vrouwenpowerlied er niet in: Bread and Roses van Judy Collins.
Maar wel Proud Mary, en Heart of Gold, en Bobby McGee, Easy Livin' en natuurlijk het goeie ouwe I will Survive!
Van het doorlezen alleen word ik alweer vrolijk. Hearts starve as well as bodies; give us bread, but give us roses - and music!

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Veertje Vederlicht
Ferrara

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

5 Reacties op 638 Frank Sinatra

 1. adriaanhendriks schreef:

  Wat mooi, dat je naar de Messiah grijpt als het je teveel wordt, deed ik namelijk laatst ook een keer heel bewust als tegengif, merkte ik. Mijn uitvoering wordt gedirigeerd door Harnoncourt. To the point, dus. Ken je die versie die als opera geënsceneerd is? Heel vervreemdend en aangrijpend vind ik die. Er staan fragmenten van op YouTube, bijv. deze: http://www.youtube.com/watch?v=wFijABbAEpc

  En ja, als je Frank Sinatra ''It was a very good year'' hoort zingen weet je meteen dat die maffia nooit zo slecht kan zijn als ze beweren.

 2. Heldinne schreef:

  Wat is dat indrukwekkend!
  Ik heb 'm van Neville Marriner, erg mooi, en ik zing van alle koren de altpartij mee.

 3. Sagita schreef:

  ...maar waar is nou Frank Sinatra?

 4. Ferrara schreef:

  Hebben jullie het over de Messiah, prachtige muziek vind ik ook, maar uitgerekend nu kom ik met The life of Brian van Monty Python.
  Nummer 1184: Always look on The Bright Side of life.

 5. Heldinne schreef:

  Nou, dát is pas een opkikkertje, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *