1011 Golden Earring

Back Home speelde een rol in twee ver uiteenliggende perioden in mijn leven. In mijn jeugd was het hét nummer van de juniorenfuiven op school. Die vonden plaats in de kantine, destijds een mooi ontworpen ronde aanbouw, een beetje als een feestelijke Pier in een badplaats. De school was een spiksplinternieuw complex van veel schoon metselwerk, stalen balken en brede vensterbanken waarin het zo heerlijk zitten was, en dromen.
Back Home en The Spicks & The Specks van The Bee Gees (op 789) waren onze favoriete rampestamp dansnummers in die tijd, en zo leefden ze voort in mij: transportmiddelen naar begin jaren '70.
En dan vind je jezelf 30 jaar later terug in Houston, Texas. Een stad zonder trottoirs of fietspaden, en 7 maanden per jaar bloedheet. Gelukkig woonden we vlakbij een park dat zich over vele blocks langs de Buffalo Bayou uitstrekte. Heuvelig en golvend, doorslingerd met paden waarop het onder de reuzenbomen met hun mosslierten heerlijk fietsen of wandelen was, met de kabbelende Bayou in de diepte. De straten liepen over het park heen, en als hurricanes hun natuurgeweld pleegden, rees het chocoladebruine water van de Bayou tot aan de brugleuningen. De krokodillen wandelden zo de tuinen van de aangrenzende villa's in.
Lui van het autorijden besloot ik uiteindelijk om elke ochtend om 7 uur te gaan wandelen daar. Zonder muziek natuurlijk, ik kwam toch voor de natuur? Maar na 1x met kindekes discman gewandeld te hebben, was ik om. Op de volgende verjaardag kreeg ik een mp3-speler, de Rio Creative. Ik heb hem nog. Ik laadde hem vol lekkere doorloopnummers, en één ervan was Back Home. Daar liep ik, zover van huis, langs al die exotische bomen en bloemen, en ik besefte dat ik heimwee had. Dat ik terugwilde. It's always good to be back home.

Ook een schrijftop2000-verhaal geschreven? Zet de link hieronder!
Kriebels en Krabbels
Veertje Vederlicht
Ferrara

Dit bericht is geplaatst in schrijftop2000. Bookmark de permalink.

6 Reacties op 1011 Golden Earring

 1. Heldinne schreef:

  Deze Linky's zijn een beetje link. Als ik een nieuwe plaats, vervangt die ook die in de vorige posts. De links die jullie daarin geplaatst hebben, zal ik handmatig toevoegen wanneer ik zelf een nieuwe plaats.

 2. @ Heldinne: Mr. Linky is handig! Maar voor meerdere widgetboxen zul je "lid" moeten worden. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten. Het is iets van 5 euro meen ik me te herinneren.

 3. Mijn bijdrage staat erop: California Dreaming. Leuk om te doen en zullen er vast wel meer volgen!

 4. Bedankt voor de link naar die ouwe foto van onze oude school; zeker nu hij er niet meer staat mooi om weer even terug te zien.
  En gut ja, die PAARSE stalen balken ... wat waren die hip destijds.

 5. Heldinne schreef:

  Ik wist het niet meer, dacht eerst dat de vensterbanken paars waren, maar die waren groenig, zeker?

 6. Gek genoeg zie ik die paarse stalen balken nog steeds voor me, maar krijg ik met de beste wil van de wereld geen vensterbanken door. Wel de wc-deuren die je met zo'n rubberballetje op slot deed. Belachelijk, hè?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *