het ongezond verstand van oma Dijkgraaf

Na de emotionele oproep van Govert Schilling na de emotionele column van Youp van 't Hek om nu eindelijk eens met z'n allen op te staan tegen iets waar wél iets aan te doen valt, komt er een snoezige VVD-mevrouw (Titia Dijkgraaf) met de volgende reacties op twitter. Ik citeer:
Wat een larie dit verhaal. Kijk eens terug heer Schilling. Kijk waarom we dit kabinet nodig hebben. Betaalbaar houden.
Harteloos, nee gezond verstand. En zo zijn er nog veel zaken. Ned kan niet blijven uitgeven en iedereen binnen 1/3
2/3 binnenhalen. De meeste subsidies zijn uit den boze. Waarom moeten kunstenaars subs krg voor hobby en niet 3/3
3/3 gewoon bijwerken? Als hun werk niets oplevert kunnen ze geen kunstenaar genoemd worden. Je 3/4
Je eigen verantwoordelijlheid nemen en niet zomasr handje ophouden.
"Als hun werk niets oplevert kunnen ze geen kunstenaar genoemd worden."
Met droge ogen zegt deze oma van een schitterend kleinkind dat André Rieu een Kunstenaar is, dat de schilder van het Huilende Zigeunerjongetje een Kunstenaar is, dat projectontwikkelaars Kunstenaars zijn en idealistische architecten niet.
Van Gogh is zéker geen kunstenaar, gatverdamme nee zeg, een beetje profiteren van het geld van z'n broer. Had-ie maar een vak moeten leren. En Mozart, nog zo'n uitvreter. Van de armen begraven, het was in die tijd al niet anders.
Wat zal het kleinkind van oma Dijkgraaf in een Heerlijke Nieuwe Wereld opgroeien.

Dit bericht is geplaatst in kunst, tijdgeest met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op het ongezond verstand van oma Dijkgraaf

 1. reflexxus schreef:

  Weer zo simplistisch.en steeds weer zo makkelijk, dat opgeblazen pathos van Youp en anderen .Want iedereen staat immers achter een kind van 9 en gunt het al het goede!! maar voor de braafste emo-politiek correcte lui hier in Blogland gaat solidariteit met de mensen* in de "armere" wijken NIET op, al meer dan 30 jaar zijn die dood verklaard, maar ook deze mensen hebben kinderen.
  Kennelijk moet je in je eigen leven door en door in de shit hebben gezeten op elk gebied wil je kunnen meevoelen en denken met die mensen die tegenwoordig "populisten" worden genoemd. heeft dan om te beginnen niemand de serie artikelen in Trouw gelezen over de 50 jeugdbendes in den Haag?( afgelopen weken geplaatst)
  * deze mensen zijn MIJN mensen, duidelijk?

 2. Heldinne schreef:

  op zich heb je gelijk, reflexxus (hoewel de oproep van Schilling ruimer was) dat er meer oog moet zijn voor die mensen. Ik wond mij nu alleen op over die monstrueuze uitlating van mevrouw Dijkgraaf over "kunstenaars" en hun "hobby" - signaal van het heersende klimaat dat ik verschrikkelijk vind.

 3. reflexxus schreef:

  poosje later: sorry, maar emotionele colomns schreeuwen om emotionele reacties.

 4. Ferrara schreef:

  Ik weet het helemaal niet meer na het 8-uur journaal, waarin Mevr. Schulz met droge ogen durft te beweren dat ze miljarden moet uitrekken voor geluidschermen nadat ze dat radeerpatroon van snelheden heeft laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *