Always Online

Toen mijn oude mobieltje eindelijk echt de geest gaf, moest ik wel een nieuwe. En als ik mijn oude €15/maand abonnement wilde houden, had ik keuze uit een openklapper en een vertrouwd model. De openklapper was vatbaar voor drukschade, zo las ik op diverse fora, dus de normale werd het. De eerstvolgende werkdag kon ik hem verwachten, kopte Hi optimistisch op de website. Ja, verwachten kan natuurlijk altijd, dat zegt over de realiteit niets.
Hij kwam na 4 werkdagen, en op dag 5 werd ik gewekt door het langverbeide smsje dat mijn bestelling overmorgen zou worden afgeleverd. En bedankt!
Voor ik begreep hoe de simkaart uit het oude toestel gepeuterd moest worden, waren we een werknacht verder. Toontjes instellen, nummers invoeren, dat snapte ik nog wel met mijn blond verstand. Alleen jammer dat de hysterische sms-toon die voordien van zolder tot kelder te horen was, er niet meer op zit. Maar goed, dit tingeltje klinkt wel blijder. Ook het voicemailwelkomstbericht is naar behoren ingesproken, de zen-zee-achtergrond ingesteld, en klaar.
Tot ik er opeens achterkom dat ik een foto van mijn vinger en knie heb gemaakt. Geen flauw benul hoe, geen flauw benul waar. Ook ontwaar ik onderin de doos een koptelefoontje. Mijn telefoon is kennelijk ook radio en mp-3 speler. Het boekje dat erbij zit, zou me minstens twee uur van de Hogere Letterkunde afhouden. Wie weet worden zulke boekjes door de Halbe Zijlstraas van deze wereld geïnstigeerd. Alles om de mensen van cultuur af te houden. Hoe blond ik ook ben, ik doorzie u!
Ik doe het boekje terug in de doos en verklaar mijn telefoon voor geopend. De nieuwe Nokia, voor mij is het net zoiets als maandverband. Je kunt ermee parachutespringen, paardrijden of autoracen, maar het hoeft gelukkig niet.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd met de tags , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Always Online

 1. Marja schreef:

  Aha, je hebt een OB mobieltje. :o)

 2. adriaanhendriks schreef:

  Gefeliciteerd met uw nieuwe aankoop! Heeft u zich al als nieuwe gebruiker geregistreerd? Doe dit NU, dan kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

  Mooie dubbelzinnige titel.

 3. Ferrara schreef:

  Op een goeie dag kun je zonder Always(hoera) maar zo oud kun je tegenwoordig niet worden je blijft zitten met dat verrekte mobieltje.
  Eens met Aad over de titel.

 4. Kleurrijk schreef:

  ""Tot ik er opeens achterkom dat ik een foto van mijn vinger en knie heb gemaakt. Geen flauw benul hoe, geen flauw benul waar""

  Ik moet hier echt hartelijk om lachen. Ik kan me heel goed voorstellen wat voor een gezicht je trok toen je dat zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *