handwerk


Soms is het schrijfhoofd helemaal leeg. Personages en gebeurtenissen roepen om woorden, maar de woorden zijn massaal vertrokken. Dan gaan schrijven is een kwelling. Dan moeten de handen het werk overnemen, het werk dat er voor zorgt dat er weer woorden komen. De handen moeten zoeken om inspiratie, ze schuiven voorwerpen op hun plaats, ver voorbij de woorden, en veel verder terug dan de woorden. De handen moeten opnieuw de weg vrijmaken voor de muze. Zolang moet de geest zich op de handen verlaten, en van de handen opnieuw het vertrouwen leren – vlam in mij, laai weer op.

Dit bericht is geplaatst in creatief. Bookmark de permalink.

3 Reacties op handwerk

 1. Schrikkeltijd schreef:

  Mooi. Mooie woorden. Mooi verwoord.
  Mooi mooi mooi. Ik ga maar eens wat met mijn handen doen vandaag. Wie weet...

 2. Sagita schreef:

  Heel goed Heldinne en wat ziet het er mooi uit! Schilderen vind ik ook zo'n goede manier om even los van de woorden te komen. Alleen kijken en peut snuiven. Heerlijk!!

 3. Elsieview schreef:

  Heldinne, na al die ups and downs -nietes, welles,nietes-geen wonder dat je het even hebt gehad. Loze kreten, nep-A3, schijnspiritualiteit.
  Niks voor een oprechte Friezin, voor mij ook niet trouwens. Je bent nogal heen en weer geslingerd en die mensen realiseren zich blijkbaar niet hoe dat aankomt. Negatieve energie de wereld insturen doen zij zelf en hebben jou hiermee (even) geknakt. Weg met A3, zij begrijpen er echt niets van en ze lijken me nogal met zichzelf bezig. Ik ben hierdoor niet benieuwd naar hun uitgaven, integendeel!
  Maar wel naar die van jou! Je boek "Brandsporen" is nu bij Elly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *