bloedmysterieën

Ik heb de smaak te pakken van de vlagboekjes! Bij de laatste sessie gelli prints zaten een paar mooie rode, ik deed nu het harmonicaruggetje met de gekleurde kant naar voren. Bloedrood was het, en soms glanzen ze zo mooi, ik weet niet of dat met de kwaliteit van de verf te maken heeft. Ik doe maar gewoon wat.

In een boek over het Symbolisme vond ik een mooie prerafaëlitische dame die er mooi bij kleurde. Hop in stukjes met jou! (wreed) (mensen zijn soms echt geschokt dat ik zomaar in kunstboeken knip)
Op zoek naar de afbeelding op internet, kom ik bij dit interessante artikel van de Tate Gallery dat het niet, zoals altijd gedacht en in mijn boek ook, koningin Guinevere is, maar de schone Isolde of Tristan fame. Past er nog beter bij!
(in werkelijkheid is het een portret van Jane, de vrouw van de schilder William Morris)

Ik zit jammergenoeg niet op kalligrafie (geen vaste hand) dus de teksten moet ik altijd uitprinten. Beetje lastig op zo'n donkere achtergrond. Ik besloot de kaftjes in te scannen, en op die achtergrond met witte letters de tekst te printen. Een mooi gedicht van Alice Walker, waarvan de bloedmysterieën mooi kleuren bij het diepe rood.
Het complete gedicht staat oa hier.

Ik leerde me geen zorgen te maken om liefde;
maar haar komst te eren
met heel mijn hart.
Haar duistere bloedmysterieën
te onderzoeken
zonder enige kopzorg, met een
werveling,
de stroom van gevoelens
snel en vloeiend
als water.

De oorsprong schijnt een
of andere onuitputtelijke
bron
in onze tweeling drieling
zelven
het nieuwe gezicht dat ik
je toekeer
heeft nog niemand ter wereld
gezien

vertaling Hella Kuipers

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

4 Reacties op bloedmysterieën

  1. Elly schreef:

    Prachtig Hella en wat een dieprode kleur. Mooi zoals die vlaggetjes werken en bedankt weer voor de mooie vertaling.

  2. Ferrara schreef:

    Ziet er weer fantastisch uit. Je boekjes lijken steeds ingewikkelder te worden of ligt dat aan mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *