ogen

Dit pianoscharnierboekje maakte ik van dubbelgevouwen gelli prints. En ik maakte een fout, ik dacht dat de buitenste bladzij gewoon als kaft kon dienen, maar toen kreeg ik enorme gaten omdat ik de overgebleven loshangende scharniertjes had weggeplakt. Ik moest ze er opnieuw bij verzinnen. Gelukkig had ik net prachtig washi plakband besteld waardoor het wel netjes opgelost is.
Het idee voor de ogen kwam van het beeld (Egyptisch, millennia oud) op bladzij twee. Elke keer als ik het tegenkwam in de tefafcatalogus (stel je voor dat je zoiets daadwerkelijk koopt en thuis neerzet …), kreeg ik het een beetje koud.
Ogen werd het thema, ik schreef de tekst en drukte hem af op vellum, wat een mooi effect geeft dat toch. En wat is het een wonderlijk gevoel, die ogen die je over al die eeuwen heen aankijken.

eyes
looking at me
through centuries
across borders
what did you see
who made you see
whose hands made you see
me so i can see
centuries and worlds

HRB91/20 te koop voor €17,95

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

2 Reacties op ogen

  1. Elly schreef:

    Ogen zo belangrijk 😉 je hebt er weer zo iets moois van gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *