experimenten

Dat ik even niet blog over #heldinnesreisboekjes wil niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben. Integendeel! Ik ben bezig met een prachtig (al zeg ik het zelf) boekje voor mijn tante die 90 wordt. Op de boekjesgroep op Facebook had iemand doorzichtig papier gebruikt – vellum – en oh! wat is dat mooi. Omdat in iemand van 90 zóveel tijden samenkomen, heb ik verschillende foto's afgedrukt en achter elkaar geplakt, wat echt een prachtig effect geeft. Het is nu bijna af, en tussen de droog- en pletbeurten door ben ik aan het experimenteren met nieuwe vormen.

Ik wilde al een tijdje een pianoscharnierboekje maken, en bij de Hanos vond ik eindelijk de goede maat stokjes (bedoeld om maiskolfjes mee te eten, geloof ik).
Ik heb het boekje alleen nog maar in elkaar gezet, het heeft nog geen inhoud.

In The Art of the Fold stond het boekje met interlocking loops, ik noem het nu maar een lussenboekje. Ik maakte het eerst in de maten van het boek, met 2 A4'tjes. Véél te groot. Met 1 A4'tje dan? Al beter, maar te verticaal. Drie lagen kwam beter in de buurt.
Plus ik vond dat het ook als een boekje dichtgevouwen moest kunnen worden. Als de lussen even breed zijn als de vouwen, wordt dat een geprop bij het dichtvouwen. Nu heb ik de lussen een halve centimeter korter gemaakt. Een heel gereken en gepuzzel!

Daarna heb ik er vierkantjes uit een schilderij op geplakt, alleen gekozen vanwege de kleur. Nu nog een zinvolle inhoud bedenken, want dat hoort er wel bij. Lege boekjes maken vind ik niet genoeg.

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op experimenten

 1. Jouw tante boft maar dat ze straks zo'n prachtig, hoogstpersoonlijk cadeau krijgt!

  • Hella schreef:

   Ja, kon ook nix anders bedenken, bloemen krijgt ze wel genoeg denk ik. Maar vind het ook speciaal om ermee mee bezig te zijn, ze is echt de laatste van die generatie (oudste zuster van mijn moeder en oom).

 2. lethe schreef:

  Hoi Hella en Anna,

  Ik kan jullie reacties niet lezen, ik zie alleen dat er twee reacties zijn. Dit is een testje om te zien of ik mijn eigen reactie wel kan lezen.

 3. lethe schreef:

  Nee, alle reacties zijn onzichtbaar voor mij, zowel in Safari als in Firefox 🙁

 4. Hella schreef:

  webmannetje heeft het opgelost, heb dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *