das Lied vom Meer

Afgelopen weekend werd ik helemaal hyper van mezelf. Ik was met vijf boekjes tegelijk bezig: het boekje dat eerst pudding heette, toen kwal, toen puddingkwal en nu Song of the Sea, de dubbele harmonica die leidde tot een plakdrama; twee met de pamphlet stitch ingebonden schriftjes met in waxinelichtwas gewaxt borduurgaren, en nog een flapjesharmonica uit mijn nieuwe boek The Art of the Fold.

Alsof ik nog niet genoeg geleden had bij het maken van het vlechtwerkboekje was voor Song of the Sea het oorspronkelijke idee om een soort pop-up boekje te maken. Als kind had ik zo'n boek dat zich uitvouwde tot een poppenhuis met vier kamers. Maar met 9 bladzijden werden die kamers veel te smal en te donker, dus besloot ik de bladzijden halfrond af te knippen. Met de vloertjes erin leek het al meteen op een pudding. Ere wie ere: Fenna kwam met het idee om er een zeewezen van te maken.

De fantasie sloeg meteen op hol. Ik zocht een mooi zeegedicht, vond er eentje van Rilke, en printte dat in het Engels en Duits in golven op deli paper. Tentakels! Knipte waterige rondjes uit voor wat extra decoratie in de 'kamertjes' en vlocht een ophangtouwtje. De logistiek van het plakken vereiste nog heel wat denkwerk, ik moest de tentakels door de gaatjes in de vloertjes frutten, maar uiteindelijk was hij gister af, het lied van de zee. Helemaal tevreden ben ik niet: de vloertjes hadden van veel dunner papier gemoeten, het boekje is nu aan de onderkant veel te dik. Maar daar zie je gelukkig niks van als het hangt te zeewezen.

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op das Lied vom Meer

 1. Erik Scheffers schreef:

  Hoi Hella, het is inderdaad echt een kwal, Mooi hoor! Groetjes, Erik

 2. Ferrara schreef:

  Nou voor een eerste exemplaar mag je toch niet mopperen. Maar ik snap het wel, kritisch op eigen werk, heel herkenbaar.

 3. Joke schreef:

  Ik zou toch tussendoor ff de rust opzoeken met een ander boekje: eentje om in te lezen 😃

 4. Liesbeth schreef:

  Wow, Het Leven valt niet mee met dit soort ingewikkelde opdrachten!
  Maar wel leuk!

 5. lethe schreef:

  Wat een mooitje!

 6. Hella schreef:

  dank allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *