nieuwe zakelijkheid

Ik heb alweer een tijdje niet over boekjesmaken geblogd, dat kwam doordat ik met twee verjaarsboekjes bezig was, die tot de feestvarkens ze gekregen hebben natuurlijk niet online mogen. Niet dat er geen andere projecten op stapel staan: ik ben nog met een postzegelboekje bezig waarvoor ik pas een prachtig toepasselijk gedicht heb gevonden. Het is een wonder wat je vindt als je gedichten op thema googelt. (Mijn feestvarkentjes zijn allebei muzikale duizendpoten en ik vond hier (met dank aan Jos van Hest) de mooiste gedichten over muziek.

Nu kreeg ik een vraag of ik de boekjes ook iets groter kon maken. In eerste instantie zei ik nee. Want de maat die ik nu gebruik is puur praktisch zo gegroeid: de maten van de kleine gelli plate, en voor de harmonicaboekjes de maat die ik maximaal kan halen uit een vel A1 zonder te hoeven plakken.
Maar hij had zoveel wat hij wilde zeggen tegen de eventuele ontvanger … groter, en meer bladzijden, A6 formaat, kon het echt niet?

Harmonica niet, besloot ik. Dan wordt het een sliert van meer dan een meter, dat werkt niet. Maar gewone boekjes misschien wel. Grote gelli plate in actie, prints maken op A4. Meer tijd, meer materiaal … Soms voelt het heel vreemd om zakelijk na te denken over iets wat ik doe als een spelend kind, zo genotvol. Rekenen, dus.

Het is wel bijna 2x zoveel werk. Ik kwam uit op een prijs van €21,95. De hoeveelheid pagina's (18 = 9 spreads) is eigenlijk organisch gegroeid. Voor het gewone formaat (ongeveer 7,5 x 11,5 cm) kom ik op €1,50 per spread, voor A6 op €2,50. En dan kunnen qua dikte ze eindeloos groeien!
Nu deze overwegingen nog in zakelijke websitetaal gieten. Maar eerst weer lekker kliederen met verf. Mijn lievelings!

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *