what things want

In het vorige boekje gebruikte ik strookjes van een bladzij uit een boek om de losse gelliprintjes aan elkaar te maken. Daardoor werd de rug naar verhouding wat te dik, dus ik dacht: dunner papier. Vouwblaadjes! (nog uit kindekes tijd) Maar halverwege het inplakken van plaatjes en teksten merkte ik het al: niet sterk genoeg. Ze scheurden los.
Maar ik vond het té zonde om al die tijd en moeite en zo moeizaam geoogste dubbele schilderijlijstjes weg te gooien. Textielplakvelletje bood uitkomst: een fel rood-met-goud plakbandje dat prachtig bij de bladzijden stond. Weer wat geleerd!
Die lijstjes vroegen om een tekst die ging over 'dingen.' Omdat ik de laatste tijd maar nauwelijks de deur uitkom, zijn de 'dingen' waarmee ik me omring erg belangrijk. Het moet mooi zijn om me heen, en harmonieus. (over het stof zullen we maar zwijgen) De dingen moeten het zelf ook naar de zin hebben, misschien verdienen ze het wel meer dan ik.

Dit bericht is geplaatst in gedichten, heldinne's reisboekjes met de tags . Bookmark de permalink.

6 Reacties op what things want

  1. Ferrara schreef:

    Heel goed geslaagd! Mooi dat thema, omlijstingen. Het inspireert me, vind je vast niet erg.

  2. Ferrara schreef:

    Ben bezig met ATC-tjes. Ik zal ze t.z.t op mijn blog zetten.

  3. kim schreef:

    wellicht ken je haar al maar ik denk dat je robyn mcclendon wel heel interessant zou kunnen vinden; ze is redelijk actief op youtube. haar filmpjes zijn erg inspirerend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *