deepen the mystery

Toen ik de 'lelijke' gelli prints had uitgeknipt op boekjesformaat, voegde ik er stroken aan toe uit de inleiding van een oud Frans kunstboek. Uiteindelijk belandden die strookjes niet op de bladzijden, maar gebruikte ik ze om de blaadjes aan elkaar te plakken. Als ruggetje vond ik ze echt geslaagd. Op de prints plakte ik patronen uit afbeeldingen die er qua kleur mooi bij pasten. Pas toen ging ik nadenken over de tekst, en die vond ik in het citaat van Francis Bacon. Bij de verschillende regels zocht ik sprekende afbeeldingen, die er ook qua kleur mee harmonieerden. Voor het omslag gebruikte ik een uitrolvel (waarop ik de verfroller tussen de prints door op uitrol). Deepen the mystery werd als vanzelf de titel.
Intussen had ik in de berging een oude plastic tas met lapjes teruggevonden, waarin een mooi stukje goudgespikkeld fluweel dat als bandje kon dienen.

Dit bericht is geplaatst in heldinne's reisboekjes met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *